Je dressing of kleerkast is een ruimte die goed ingericht moet zijn om echt functioneel te zijn. Hieronder 3 tips om je dressing praktisch in te richten.

1. De 1-jaarregel

Alle kleren die je langer dan een jaar niet hebt gedragen, horen niet thuis in je dressing: geef ze liever weg of verkoop ze tweedehands

Voordat je de inrichting van je dressing helemaal omgooit, is het misschien een goed idee om het één en ander te sorteren. Hiervoor bestaat een eenvoudige regel: de 1-jaarregel.

Concreet betekent dit dat je alles wegdoet wat je al meer dan een jaar niet meer gedragen hebt. Zoals die jeans van maatje 36 waar je niet meer in kunt of die pumps met hakken van 12 cm waar je geen 3 stappen mee kunt zetten. Weggooien dan maar? Tuurlijk niet, geef ze weg of verkoop ze tweedehands en word een familie vol positieve energie ;-)!

2. Je dressing organiseren

Je dressing organiseren volgens het soort kleding zorgt voor een meer doeltreffende opberging

Elk soort kleding heeft een eigen manier van opberging. Truien en T-shirts kun je bijvoorbeeld opgevouwen op een schap leggen. Je hangt truien beter niet op hangers, want dan verliezen ze hun vorm of krijgen ze gaten aan de schouders.

Voor T-shirts of jeans maak je stapels van niet meer dan tien stuks. Anders zakt alles in elkaar wanneer je het onderste stuk wilt pakken.

Sorteer je kledingstukken en hang ze op per kleur en materiaal of per stijl. Bijvoorbeeld: jassen bij elkaar, jurken bij elkaar, bloezen bij elkaar, enz. Probeer alle lange stukken aan dezelfde kant te hangen zodat je onder de korte stukken dozen of manden kunt opbergen. Het is ook een goed idee om je opbergdozen te labelen, zodat je geen 3 uur bezig bent om al je dozen één voor één te openen op zoek naar dat ene accessoire.

Inspiratie nodig? Bekijk dan snel deze 10 opruimtips om onmiddellijk uit te proberen!

3. Plaats je dressing achter het hoofdeinde van je bed

De trend van het moment: je dressing tegen het hoofdeinde van je bed plaatsen

Wil je je kleding binnen handbereik houden, dan is een dressing achter het hoofdeinde van je bed de ideale oplossing. De dressing past dan over de hele lengte netjes tussen de muur en het bed.

Als scheiding kun je, van muur tot muur, een groot gordijn ophangen tussen het hoofdeinde van het bed en de grote hangkast die dienst doet als dressing. Een origineel idee dat niet moet onderdoen voor de dressings van fashionista’s. En waarom niet bij je thuis aan de slag gaan en de inrichting van die mooie hotelkamer kopiëren?

Facebook Comments