Waarom nog wachten tot 1 januari om je goede voornemens te maken? Door vroeg te beginnen, kun je in 2019 nog meer besparen. 5 voornemens die je nu meteen kunt maken.

1. Profiteer van vroegboekkortingen voor je zomervakantie

vroegboekactie vakantie

Je volgende zomervakantie al plannen in november of december lijkt misschien wat eigenaardig. Nochtans heeft vroeg boeken (meer dan een maand op voorhand) tal van voordelen, vooral voor gezinnen:

> meer kans om een familiekamer of kamers met een verbindingsdeur te strikken;
> een groter aanbod qua bestemmingen en logies;
> kinderen reizen steeds vaker gratis;
> optie om te upgraden voor de prijs van een standaardkamer;
> gratis vervoer van en naar de luchthaven;
> prijzen die 10% tot 30% goedkoper zijn;

Reiswebsites bieden kortingen van zelfs 30% tot 70%, als je 6 tot 9 maanden op voorhand boekt. Ook bij de luchtvaartmaatschappijen zijn de prijzen veel lager als je vroeg boekt. En een laatste voordeel van vroeg boeken: hoe vroeger je weet waar je naartoe gaat, hoe meer tijd je hebt om je verblijf, bezoeken enz. voor te bereiden.

Bepaalde touroperators bieden al enkele jaren ‘super vroegboekkortingen’. Boeken mogelijk vanaf eind augustus. Met nog grotere voordelen, maar enkel toegankelijk voor een beperkt aantal reizigers.

2. Denk nu al na over je zonnepanelen

Je speelt al een tijdje met het idee … voor meer autonomie op energiegebied, en om je steentje bij te dragen voor het milieu. Dat is een geweldig idee!

Zonnepanelen installeren is financieel de moeite waard. Zelfs al is de Qualiwatt-premie afgeschaft, en is men begonnen met een prosumententarief (nu al in Vlaanderen, vanaf 2020 ook in Wallonië). In Brussel krijg je nog steeds groenestroomcertificaten. Het zou zelfs interessanter zijn dan investeren in aandelen, en het is in elk geval beter dan je geld op een spaarrekening te laten staan! Wij hebben voor jou berekend hoe rendabel je zonnepanelen zullen zijn, per gewest. Je investering is binnen 6 tot 10 jaar terugverdiend.

Om van je zonnepanelen te kunnen genieten vanaf de lente, wanneer de zonne-inval ideaal is, moet je je nu al de juiste vragen beginnen stellen:
Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?
Wat heeft invloed op het rendement van jouw zonnepanelen… ?
Hoe prijsoffertes vergelijken?

Wij hebben alles verzameld in 3 gratis gidsen die je alles vertellen wat je moet weten over zonnepanelen. Wacht dus niet langer, en laat je vooral niet misleiden door deze 5 misvattingen over zonnepanelen.

3. Wacht niet op het Autosalon om je nieuwe wagen te kopen

een auto kopen

Het Autosalon, dat plaatsvindt van 19 tot 27 januari 2019, is niet langer het enige moment om te profiteren van goede voorwaarden. Ook het eindejaar is een ideaal moment om je auto aan een goed prijsje te vervangen. Veel verdelers willen hun stock wegwerken, en bieden dan ook fikse kortingen aan. Die zijn vaak groter dan op het Autosalon zelf.

En ook al koop je geen wagen uit hun stock, toch bieden garages vóór het Salon al kortingen aan. Net als de banken, die vaak nog voor het evenement hun kredietaanbod lanceren. Door op je aankoop te anticiperen, is de wachttijd voor de levering van je nieuwe auto bovendien ook korter.

En wat als je ervan profiteerde om over te schakelen naar een elektrische auto? Wist je dat er zelfs al een elektrische auto, zonder batterij, en met zelfherstellend koetswerk bestaat?

4. Ga in 2019 voor minder onnodige uitgaven en minder afval

elektriciteitsmeter euro’s

Er zijn steeds meer Belgen die hun energieverbruik en hun afval willen verminderen. In 2019 sluit jij je bij deze beweging aan. Maar daar komt wat voorbereiding bij kijken. Met ons advies en deze 7 tips om een familie vol positieve energie en/of een gezin zonder afval te worden, is dat kinderspel. Kleine tip: organiseer en plan je eerste stappen maand per maand. Begin met inzicht in je energieverbruik. Dat helpt je besparen. Daarna kun je op jacht gaan naar de kleinere zaken die je energiefactuur doen stijgen. En met de juiste sleutel bespaar je enkele honderden euro’s.

5. Stel een concreet sportief doel voor jezelf

loopschoenen
Sporten
is een van die populaire voornemens die we meestal toch niet naleven. De oplossing: kies een concreet doel! Deelnemen aan de 20 km door Brussel om een vereniging te steunen, meedoen aan een mini-triatlon, 1 500 meter crawl kunnen zwemmen, samen met je kind te paard op tocht kunnen gaan, … Op basis van de datum van je gekozen doel stel je een trainingskalender op, alleen of samen met een pro. Door te sporten word je fitter, en geef je minder geld uit aan gezondheidszorg.

Facebook Comments