De inkomhal zet de toon in een woning. Toch gaat er in die ruimte vaak weinig aandacht naar inrichting of opbergmogelijkheden. Gedaan met wanorde, tijd om van deze doorgang een plaats te maken waar wordt geleefd.

1. Buitenmaatse haken langs de muur

Kleerhaken van allerlei maten en formaten langs de muur: is dat geen praktisch idee om je inkomhal in te richten en op te ruimen?

Wie een hal met een lange muur heeft, kan over de hele lengte ervan buitenmaatse kleerhaken hangen. Zo creëer je niet alleen heel wat opbergruimte, maar zorg je ook voor een sympathieke en trendy inrichting.

2. Een geïmproviseerde bank

Maak een bank met een plank en 2 krukjes voor je inkomhal, het ideale meubel om makkelijk je schoenen uit te trekken

Om gemakkelijk je schoenen uit te trekken gaat er niets boven dit praktische en gemakkelijk zelf uit te voeren idee. Maak een bank met een multiplex plaat en twee krukjes, zoals op deze foto. Hang daarboven nog wat haakjes voor jassen en mantels en klaar is kees.

En waar vinden de schoenen dan een plaatsje? Ontdek 4 makkelijke DIY-ideeën om ze op te bergen.

3. Een bank met opbergruimte

bank_opbergruimte_handschoenen_sjaals_mutsen_schoenen_praktisch_inkomhal

Ideaal om mutsen, sjaals en handschoenen of zelfs schoenen in op te bergen: de bank met lade is de ideale oplossing om je hal opgeruimd te houden. Met enkele kussens wordt het er zelfs heel gezellig en supertrendy. Bevestig ook een paar haakjes om tassen of opbergvakken aan de muur te hangen. En met een oogstrelend tapijtje erbij wordt het allemaal nog mooier.

4. Een tak als kapstok

Een voordelige oplossing voor een inkomhal: een tak-kapstok om kleren en schoenen op te hangen

Geen plaats voor een rek of kast in je inkomhal? Dan is een tak-kapstok een voordelige opbergoplossing voor je kleren én schoenen. Je hebt daarvoor alleen maar een grote tak en gerecupereerde kistjes nodig. Hang een grote geschuurde, geverniste of geschilderde tak aan het plafond met twee stevige, opgerolde touwen en plaats daaronder enkele gerecupereerde houten kistjes die je zwart schildert, zoals hier, of in een andere kleur. Zo krijg je nieuwe opbergruimte, die nog trendy is ook! Bevestig bovendien enkele haakjes in de muur en zet een mand of bak op de vloer voor de accessoires. Ontdek ook onze 3 tips om je dressing of kleerkast te organiseren.

5. Houten vouwstoelen

Vouwstoelen die je in de inkomhal aan de muur hangt, vormen een originele opbergruimte

En ten slotte presenteren we nog onze favoriete opbergruimte. Met enkele vouwstoelen creëer je deze ronduit originele opbergruimte. Je vindt overal wel dergelijke stoelen en nadat je ze aan de muur hebt bevestigd, zijn ze ideaal om je kleren op te hangen. Je kunt ook nog enkele rieten manden boven het zitvlak toevoegen om er kleine accessoires in op te bergen. Is dat niet goed gevonden?

Lees ook ons artikel 10 opruimtips om onmiddellijk uit te proberen! Wedden dat je dan zelfs Marie Kondo, de Japanse opruimkampioene, gemakkelijk kunt overtreffen? Anders begrijpen wij er niets meer van … 😉

Facebook Comments