Vlaams minister van Energie Bart Tommelein roept op om niet langer te wachten met het isoleren van de spouwmuren. Volgend jaar dalen namelijk de isolatiepremies én daarnaast is het een slimme investering.

Waarom spouwmuren?

Tot 25% van de warmte ontsnapt langs de buitenmuren. De impact van buitenmuren wordt vaak onderschat. Niet-geïsoleerde muren, die in de winter dus koud zijn, verplichten je om de verwarming hoger te zetten wat je meer kost! Om dit te voorkomen kan je de spouwmuren, die bestaan uit een uit een binnen- en een buitenmuur, met daartussen 6 centimeter ruimte, vullen met isolatiemateriaal. Hierdoor verbruik je minder energie en bespaar je dus verwarmingskosten!

Snel terugverdiend

Een halfopen bebouwing met een gevel van bijvoorbeeld 100m² kan zo makkelijk 250 euro per jaar besparen. Met een investering van ongeveer 1400 euro (inclusief premies), betaalt de investering zich al in 5 à 6 jaar terug. Een veel hoger rendement dan die van je spaarboekje.

Bovendien zijn het geen grote werken. “De werken duren maar één of twee dagen, en de isolatie wordt langs buiten ingespoten”, benadrukt de energieminister. Je hoeft hier dus geen bouwvergunning voor aan te vragen en je huis blijft op orde.

Vlamingen laten nog veel geld en premies liggen

In Vlaanderen lieten de afgelopen 5 jaar al meer dan 80 000 gezinnen hun spouwmuren isoleren. Er zijn echter nog zo’n 600 000 niet-geïsoleerde spouwmuren in Vlaanderen. En die laten volgens Tommelein veel geld en premies liggen.

Ontdek hoeveel jij kan besparen met isoleren!

Krijg een gratis huisbezoek van een lokale, gecertificeerde expert voor een grondige analyse van zowel je dak, muren als vloer. Daarnaast geeft ENGIE-Electrabel nog een korting tot 200€ bovenop de premies! *

*Ontvang 2€/m² beperkt tot 100m². Deze actie is van toepassing op spouwmuur-, dak- en/of vloerisolatie. Deze actie is niet cumuleerbaar met een andere promotionele actie en is enkel van toepassing bij een ondertekende offerte van één van onze partners t.e.m. 30/09/17 aangevraagd via onze website voor een uitvoering van de werken in 2017. Wij aanvaarden ecocheques die nog minstens 3 maanden geldig zijn!

Facebook Comments