Gery Carpentier uit Halle woont sinds 1985 in hetzelfde huis. Hij deed een beroep op ENGIE en Sungevity om bij hem zonnepanelen te installeren. Zo werd hij een UPtimist en sloot hij aan bij de beweging op moveonup.be.

Tot een jaar geleden had Gery Carpentier, 62 jaar en kabinetsadviseur, nooit echt nagedacht over de installatie van zonnepanelen …

Gery Carpentier uit Halle liet zonnepanelen installeren door ENGIE

Waarom hebt u besloten om zonnepanelen te installeren?

G. C.: “Dat komt eigenlijk door Vlaams minister van Energie Bart Tommelein, zelfs al heeft hij niet dezelfde politieke kleur als ik (lacht). In zijn algemene politieke verklaring las ik dat hij zich zou focussen op de promotie van zonnepanelen, ook bij particulieren. Dat wekte mijn interesse. Samen met mijn echtgenote besloot ik, op basis van informatie van vrienden, van buren en van het internet én rekening houdend met mijn elektriciteitsfacturen van de voorbije jaren, de staat van mijn woning, de investeringskost en het mogelijke rendement, om de sprong te wagen. Gratis elektriciteit (of toch bijna) vormt bovendien een meerwaarde als we het huis ooit zouden verkopen.

Waarom deed u voor de installatie een beroep op ENGIE en Sungevity?

G. C.: “Ik vond ENGIE altijd al een erg correct, solvabel en vooral betrouwbaar bedrijf. Dat bleek ook echt zo te zijn. Zowel voor als tijdens de installatie gingen ze uiterst professioneel te werk. Ze beantwoordden ook al mijn vragen. En als kers op de taart nam de installatie van de zonnepanelen minder dan een dag in beslag!

Hoeveel zonnepanelen hebt u laten installeren en welk rendement hoopte u?

Gery Carpentier liet 18 zonnepanelen installeren op zijn dak. Hij hoopt op een jaarlijkse productie van 4.800 kWh

G. C.: “Ik heb 18 panelen laten plaatsen. Op basis van mijn facturen van de voorbije 4 jaar had ik berekend dat ze ongeveer evenveel zouden produceren als ons gemiddeld jaarlijks verbruik, dat wil zeggen 4 800 kWh per jaar.”

En haalt u dat rendement na een jaar ook echt?

G. C.: “Absoluut! Ze produceren zelfs meer dan verwacht! Dankzij boxx volg ik mijn productie voortdurend op. Ze bedroeg 5 013 kWh! Dat leverde mij een winst van 1 400 € op. En vooral: mijn elektriciteit is vanaf nu gratis! Natuurlijk zonder rekening te houden met de gebruikskosten, zoals de netbeheerkosten. Volgens dat scenario zou mijn investering – ongeveer 7 000 € – in 5 jaar tijd terugbetaald zijn!”

Wil jij ook een UPtimist worden zoals Gery en Dirk? Doe de check op moveonup.be en ontdek hoe energie-efficiënt jouw woning is en wat je kan doen om ze te verbeteren. Je maakt bovendien kans op meer dan 500 slimme geschenken! Zelfs heel kleine ingrepen zijn vaak al genoeg om je energieverbruik te verminderen en je comfort te verbeteren.

Wil je weten of zonnepanelen interessant zijn voor jou? Bereken snel hoeveel ze zouden opbrengen met onze simulatie-tool.

Facebook Comments