Stickers als muurdecoratie? Dat kan! Versier er je stopcontacten en schakelaars mee en verlaag zo je energiefactuur.

Zo’n tien jaar geleden maakten muurstickers hun revolutionaire opwachting in de wereld van de interieurdecoratie om de muren van onze woningen op te fleuren.

Een mooi alternatief voor posters en schilderijen dat al snel ingeburgerd geraakte en tal van voordelen biedt: stickers zijn niet te duur, er bestaan ontelbare modellen, ze zijn makkelijk aan te brengen zonder spijkers of schroeven, ze laten geen sporen na op de muren en je kunt ze vervangen wanneer je maar wilt. En vandaag zijn muurstickers ook ‘Eco Reminders’ geworden …

Stickers om energie te besparen

Bespaar energie met de stickers « Eco Reminders » die ons ertoe aanzetten om elektriciteit te besparen

 

Wat zijn ‘Eco Remindersprecies? Eco Reminders zijn muurstickers die ons eraan herinneren dat we onze planeet moeten beschermen. Enkele Engelse designers hebben het concept bedacht. Je kunt hun decoratieve stickers op, onder of rond stopcontacten en elektrische schakelaars in huis kleven. Niet alleen om ze op te vrolijken, maar ook om eraan te denken dat je bijvoorbeeld geen lichten onnodig laat branden, dat er alternatieve vormen van energieproductie bestaan of dat elektriciteit verbruiken gelijk is aan CO2 uitstoten. Een speelse manier dus om ons te helpen onze gewoontes te veranderen. Maar ook leuke decoratie die ons helpt energie te besparen.

Eco Reminders om ook water te besparen

Eco Reminders dienen ook om water te besparen, niet alleen elektriciteit

 

De bedenkers van de ‘Eco Reminders’ hebben niet alleen aan ons elektriciteitsverbruik gedacht. Ze ontwierpen ook stickers over het thema water. Zo is er een sticker met een zandloper die ons eraan herinnert dat een ideale douchebeurt vier minuten duurt. Of een sticker die zegt dat water duur is en niet verspild mag worden.

Recycleerbare stickers zonder pvc

De stickers Eco Reminders zijn eco-friendly, ze bevatten geen PVC en zijn recycleerbaar

Maar zijn de stickers zelf milieuvriendelijk? Deze wel! Ze zijn 100 % recycleerbaar en bevatten geen toxines of pvc. Zelfs de verpakking is volledig biologisch afbreekbaar. En de prijs? Afhankelijk van het model en de grootte, betaal je tussen 7 en 30 euro.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste trends inzake verwarming, innovaties op energiegebied, verbonden voorwerpen en comfort in huis? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief Sweet & Smart Home.

Facebook Comments