Hier zijn 4 looks om inspiratie op te doen en je slaapkamer om te bouwen tot 5-sterrenhotelkamer.

1. Junglesfeer gebaseerd op de nieuwe ‘karakterhotels’

De wilde trend maakt zijn intrede in de slaapkamerdecoratie

De trend voor veel hotelkamers is wild, met een duidelijke voorkeur voor natuurlijke motieven en exotische kleuren. Sfeer schep je met katoenen beddengoed in groene, gele en witte kleuren. En tegen de muur? Gedurfd behangpapier met plantenmotieven om het junglegevoel te vergroten.

Op de vloer leggen we gevlochten zeebies. Verder gebruiken we gloeilampen die aan vezelkleurige draden hangen of rotan lampenkappen. Laatste details: rechthoekige kussens op het bed en een kleine rieten stoel.

2. Fluweelzachte cocooning als in een charmehotel

Je slaapkamer omtoveren tot een boudoir dat zo in een charmehotel zou passen

Wil je een slaapkamer met heuse boudoirallures, kies dan voor beige, taupe en oudroze. Je bed maak je op met linnen lakens in de kleuren grijs, crème en roze, met een ivoorkleurige bedsprei erbovenop.

Op de vloer leg je een beige tapijt van goede kwaliteit. De cocoonsfeer versterk je met een kleine, roze crapaudzetel. En ten slotte kies je voor naast het bed wat designlampen in dezelfde tinten en enkele roze en lichtbruine kussens.

3. Grafisch minimalisme als in een boetiekhotel

Een ultramoderne slaapkamer gaat voor decoratie gebaseerd op grafisch minimalisme

Heb je liever de sfeer van een modern hotel, speel dan met grafische vormen. Wat dacht je bijvoorbeeld van blauw behangpapier met geometrische motieven op de muur waar het bed tegenaan staat? Het effect is beslist verrassend. En waarom niet je radiatoren opleuken door ook daarop geometrische motieven te schilderen? Combineer dit met effen bedlinnen – grijs of zelfs mosterdgeel – en rond het geheel af met koperen lampen.

Laatste details: zwart metalen nachtkastjes, om in de minimalistische mood te blijven, en heel dikke, donkere gordijnen die een gevoel van veiligheid geven.

4. Het zuivere wit en naturel hout van de Scandinavische hotels

Scandinavische decoratie geeft de kamerinrichting een gevoel van puurheid

Om de puristische uitstraling van een hotelkamer na te bootsen, houden we het zo simpel mogelijk. Ga voor een satijn-katoenen dekbedovertrek, helemaal wit en buitengewoon simpel, dat zich perfect laat combineren met een parketvloer. Het meubilair is laag, met rechtlijnige, lichthouten kasten zonder handvatten. Als de ruimte het toelaat, kan je er ook nog een klein bureautje aan toevoegen, om het geheel nog meer op een hotel te doen lijken.

Aan de muur hang je tekeningen in dunne, houten of metalen lijsten en je kiest voor ultramoderne lampen, wit of van zwart draadstaal.

Wil je ook andere kamers herinrichten? Dan helpen we je alvast op weg met 6 originele ideeën om je interieur op te frissen, maar ook leuke ideetjes om je woning opnieuw in te richten en tegelijkertijd energie te besparen.

Facebook Comments