Het onderhoud van je cv-ketel is noodzakelijk voor 3 redenen. Het is geen keuze, maar een wettelijke verplichting. Een woordje uitleg …

Reden 1: je cv-ketel gaat langer mee

Regelmatig onderhoud van je cv-ketel door een vakman verlengt de levensduur ervan omdat het risico op storingen daalt. Een regelmatig onderhouden ketel zal ook minder snel schadelijke gassen produceren en laten ontsnappen. Dat verhoogt dus je veiligheid.

Reden 2: je bespaart energie

Het rendement van een goed onderhouden ketel blijft optimaal. Resultaat: je bespaart tot 10% op je energiefactuur.

Besparen op je energiefactuur

Reden 3: je cv-ketel onderhouden is wettelijk verplicht

Deze regel niet volgen, zou wel eens nare gevolgen kunnen hebben. De wettelijke richtlijnen variëren van regio tot regio en per type ketel.

Gasketels moeten in Wallonië om de 3 jaar door een erkend technicus worden gecontroleerd, en in Vlaanderen en vanaf 1 januari 2019 ook in Brussel om de 2 jaar.

En dat door een hiervoor erkende vakman. In Vlaanderen is het bovendien verplicht om bij het nazicht om de 2 jaar ook de afvoerpijp van de rookgassen te laten vegen.

Mazoutketels moeten elk jaar worden onderhouden door een erkende verwarmingstechnicus.

Het onderhoud omvat reiniging van de ketel, afstelling van de brander en het vegen van de schoorsteen.

Je ketel onderhouden? Dat doen wij graag voor je!

We hebben het allemaal elke dag zo druk, dat we het onderhoud van de verwarmingsketel wel eens uit het oog verliezen. Heb je geen tijd om het een en ander te organiseren? Ben je bang dat je het zal vergeten?

Ontdek dan de voordelen van de Onderhoudsservice voor je cv-ketel van ENGIE , de oplossing die alles voor je regelt.

Facebook Comments