Wil je van je leefruimte een echt gezellige plek maken waar je samen met je gezin kan ontspannen en tot rust komen? Volg de tips van onze energie-expert en onze vormgevers.

Tip nr. 1: leg een tapijtje neer

Een tapijt in een lichte tint die afsteekt bij de houten vloer van de zithoek, één van onze talrijke inrichtingstips

Wil je de kleur van je houten vloer wat doorbreken? Met een tapijt in een lichtere tint kan je je zithoek visueel afbakenen van de rest van je leefruimte. Let er wel op dat je voor een geweven of geknoopt exemplaar uit natuurlijke materialen kiest als je vloerverwarming in huis hebt. Zo wordt er minder warmte tegengehouden dan bij een tapijt met rubberen rugzijde.

Tip nr. 2: maak een knusse leeshoek

Om een aangenaam leeshoekje in te richten heb je alleen maar een paar stapels tijdschriften en een plank nodig. Nog een paar kussens en je zitbank is klaar!

Met wat zachte kussens in een trendy hoes tover je een brede vensterbank om tot een rustig (voor)leeshoekje. Geef je jonge kinderen een stevig opstapje met een zelfgemaakte ‘snelbouwbank’. Een dikke plank, een paar stapels tijdschriften en een set spanbanden: meer heb je niet nodig!

Tip nr. 3: geef je zetel een nieuw jasje

Doe je oude zitbank niet te snel weg: trek er een hoes over en ze ziet er weer als nieuw uit

Een beetje uitgekeken op je zitbank? Ren dan nog niet meteen naar de meubelzaak voor een vervanger. Een nieuwe hoes kan immers wonderen doen! Kies voor een lichte, moderne kleur zodat je zetel niet te zwaar oogt. Of combineer verschillende kleuren en stoffen voor een speels effect. Bij Coverique vind je hoezen die op maat gemaakt zijn van alle bestaande Ikea-zitbanken.

Tip nr. 4: laat je zithoek draaien

Wat als … je de inrichting van je leefruimte kon laten meedraaien met de seizoenen? Je interieur hoeft heus niet zomer en winter dezelfde opstelling te hebben. Terwijl je in de winter liever lekker warm bij de hout- of pelletkachel zit, is het tijdens de zomer wel fijn om door het open raam in de tuin te kunnen kijken. Met een zitcombinatie uit verschillende losse onderdelen gaat dat nog net ietsje makkelijker.

Tip nr. 5: verstop je televisie

Inrichtingsvideo: verberg de tv in je woonkamer met een grote plaat multiplex die als wand kan schuiven

In elke Belgische woonkamer zal je ‘m zien staan: de televisie. Wegdoen hoeft natuurlijk niet, maar je kunt je tv-toestel ook netjes opbergen, zodat hij geen storend element in je interieur vormt. Hoe? Met een grote multiplex plaat, een railsysteem en wieltjes. Wie wil tv-kijken, schuift de wand gewoon even opzij. Praktisch én decoratief!

Bekijk ook deze interieurvideo .

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste trends voor meer comfort in huis? Benieuwd naar de innovaties op het gebied van energie, verwarming en slimme apparaten? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief Sweet & Smart Home.

Facebook Comments