Isabelle Decroyère is kinderverzorgster in Eigenbrakel. Zonnepanelen installeren was een van de stappen die ze ondernam om haar energiefactuur te drukken. Ze deed daarvoor een beroep op ENGIE Electrabel. En ze legt ons uit waarom.

Zonnepanelen installeren kaderde voor Isabelle Decroyère en haar man in een groter plan om hun energieverbruik te verminderen.

Wat energie besparen betreft, bent u met uw zonnepanelen niet aan uw proefstuk toe …

Isabelle : “Dat klopt. Onze oude accumulatieverwarming hadden we al vervangen door een warmtepomp. Zonnepanelen installeren leek ons de volgende logische stap. Uiteindelijk trok een bericht in de media van ENGIE Electrabel ons over de streep.”

Was u al klant bij ENGIE Electrabel?

Isabelle : “Inderdaad. We waarderen de beroepsernst van het bedrijf. Het voorstel van ENGIE Electrabel leek ons bovendien erg volledig, dus we besloten de knoop door te hakken. De opvolging van ons dossier verliep heel snel en eenvoudig via e-mail. Ze bestudeerden de ligging van onze woning aan de hand van satellietbeelden om ons een offerte op te makendie zo goed mogelijk was afgestemd op onze situatie. Vervolgens beantwoordde een vrouwelijke medewerkster al onze vragen.”

Hoeveel zonnepanelen hebt u geïnstalleerd?

Isabelle : “Er zat geen rek op ons budget en we moesten rekening houden met de technische mogelijkheden van ons dak. Uiteindelijk hebben we enkel het vlak gebruikt dat het best georiënteerd was. Goed voor in totaal 12 zonnepanelen. In een halve dag waren ze geïnstalleerd!”

Isabelle Decroyère liet 12 zonnepanelen installeren op haar dak. Ze hoopt zo haar elektriciteitsverbruik met 30% te verminderen

Welke besparingen hoopt u te doen dankzij uw zonnepanelen?

Isabelle : “In theorie – en als het weer ons goedgezind is – zou onze zonnepaneleninstallatie onze elektriciteitsfactuur met 30% moeten verlagen. De vervanging van onze verwarming zou onze factuur nog eens met hetzelfde percentage moeten verminderen. Over een jaar hoop ik dat we minder uitgeven aan onze elektriciteit. Als ons aflossingsschema klopt, doen we over 5 jaar niets dan voordeel!”

«Als ons aflossingsschema klopt, doen we over 5 jaar niets dan voordeel»

Bent u fan geworden van uw terugdraaiende meter?

Isabelle“Ik moet toegeven van wel. Ik ga regelmatig eens kijken of het systeem nog goed werkt (lacht). Zo ook vandaag. En omdat de zon schijnt, draaide hij inderdaad terug. We volgen de productie van onze zonnepanelen ook op via een speciale applicatie op onze tablet. We checken dit ongeveer een keer per week. Af en toe controleren we de productie ook op de omvormer en de meter. Misschien iets te fanatiek, nee?”

Facebook Comments