Je tuin is je heiligdom, maar toch ontbreekt het je soms aan tijd om hem te onderhouden zoals je zou willen. Dankzij deze 3 slimme producten blijft hij er piekfijn uitzien, zelfs als je er even geen gelegenheid voor hebt of als je op vakantie gaat.

1. Je gras maaien vanop de Bahama’s …

Gardena heeft het gamma Smart System gelanceerd om op een slimme manier het gras te maaien en de tuin te besproeien.

Je grasmaaier of sproeisysteem bedienen waar je ook bent … Geweldig toch? Het kan allemaal dankzij een app! De weersensor van de Smart Sensor stuurt gegevens door naar de app, zoals de vochtigheid van de grond, de lichtsterkte en de omgevingstemperatuur. Op basis van deze informatie kan je beslissen om je tuin te besproeien of het gras te maaien. Deze oplossing van Gardena kreeg dan ook de toepasselijke naam Smart System.

Het Smart System moet uiteraard nog gekoppeld worden aan de slimme maairobot en het sproeisysteem van het merk.

Prijs van de volledige Smart System-kit (met grasmachine en sproeisysteem): 1.999,99 €

2. Vanop afstand tot 9 zones besproeien

Poolse is een slim product voor in de tuin dat een slimme besproeiing in zones mogelijk maakt.

Omdat alle gewassen in je tuin niet evenveel water nodig hebben, spelen de slimme producten de kaart van de nauwkeurigheid. Dankzij Poolse, een kit die je automatisch sproeisysteem aanvult, beheer je via een app de besproeiing van 9 gepersonaliseerde zones. Perfect voor aangelegde tuinen met een combinatie van sierbloemen, gazon en moestuin.

De installatie is eenvoudig en de kit kan bovendien aan het weerstation Netatmo worden gekoppeld om de besproeiing automatisch af te stemmen op de stand van de pluviometer. Een belangrijke troef voor grote tuinen!

Prijs van de volledige Poolse-kit: 359 €

3. Een vruchtbare moestuin en een tuin in volle bloei

Het slimme product Edyn helpt je om de oogst van je moestuin te verbeteren en zorgt ervoor dat je tuin beter bloeit.

Je wilt meer groenten oogsten in je moestuin of de bloei van je planten stimuleren? Met Edyn word je in een handomdraai een heuse tuinspecialist!

Dit slimme product boordevol sensoren bepaalt in realtime de specifieke noden van je gewassen. Het apparaat analyseert de verzamelde gegevens (vochtigheidsgraad, temperatuur, zonne-uren, …) en stuurt je vervolgens rechtstreeks gepersonaliseerde tips op je smartphone. Edyn helpt je bovendien om de planten en groente- en fruitvariëteiten te kiezen die het best aarden in je tuin. Meer nog, in combinatie met de Water Valve (te bevestigen op je sproeisysteem) selecteert Edyn zelf de hoeveelheid water die je planten krijgen. Een slim hulpmiddel, volledig op maat, voor een tuin die er altijd stralend uitziet. En dat – bijna – zonder moeite!

Prijs: 89 € (+55 € voor de Water Valve)

Wil je je tuin ook slim verlichten? Dan hebben we 3 soorten slimme verlichting voor jou!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste trends inzake slimme producten en innovaties op het vlak van energie, isolatie en verwarming? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief Sweet & Smart Home.

Sweet Smart newsletter

Facebook Comments