Ga je skiën in de carnaval- of paasvakantie? Met onze slimme uitrusting ben je van kop tot teen gewapend om de skipistes snel, zorgeloos én smart te overwinnen.

1. Carv, de nieuwe 100% slimme skileraar

Maak kennis met je nieuwe skileraar Carv. Carv is een slimme tracker die je op je skischoenen bevestigt en die je tips geeft om je houding en bewegingen te corrigeren.

Ski je graag, maar is je niveau nog niet optimaal en je budget aan de krappe kant? Gebruik dan Carv, een tracker om op je skischoenen te bevestigen. Met zijn 48 sensoren is hij slim genoeg om je skileraar te vervangen. Hij analyseert al je bewegingen en coacht je de hele tijd via een oortje. Met zijn tips verbeter je je houdingen en bewegingen. Prijs: 265 €.

2. Slimme helm of slimme muts?

De Head Sensor is een skihelm die je hartslag in de gaten houdt, de snelheid meet waarmee je een helling af vliegt en waarmee je kan bellen

Skiën met een helm is zoveel veiliger. De Head Sensor kreeg niet alleen een onderscheiding omdat hij zo goed beschermt, maar heeft nog heel wat andere kwaliteiten. Download zijn app op je smartphone en je weet precies met welke snelheid je een helling bent afgegleden. Hij meet ook je hartslag tijdens een inspanning. En dankzij de ingebouwde micro en luidsprekertjes kan je al skiënd bellen. Deze slimme helm kost ongeveer 210 €.

En als je dan na het skiën op een terrasje fashionable uit de hoek wil komen, ga jij dan liever voor een warme muts.

Er bestaan slimme skimutsen waarmee je via Bluetooth kunt bellen of muziek beluisteren.

Ook die bestaan tegenwoordig in allerlei modellen met ingebouwde koptelefoon. Ze maken een verbinding via Bluetooth om je te laten bellen of muziek te beluisteren. Je moet er ongeveer 30 € voor over hebben.

3. Met een slimme skibril zoef je preciezer naar beneden

De slimme skibril Airwave van Oakley is uitgerust met een gps, geeft je prestaties in realtime weer, meet de temperatuur, je snelheid, …

De Airwave van Oakley is een skibril van een nieuwe generatie die vooral ervaren skiërs met een sterke competitiegeest zal aanspreken. Hij is voorzien van een gps en talrijke sensoren en toont je in realtime de temperatuur en hoogte, maar ook je snelheid, positie, oproepen, enz. Je prestaties meten en verbeteren is heel eenvoudig, want de helm houdt statistieken bij. Aan dit technologisch hoogstandje hangt wel een fors prijskaartje: 569 €.

4. Perfecte figuren in de sneeuw met slimme Snow-bindingen

Dankzij de slimme bindingen XON Snow1 missen fervente snowboarders geen enkele figuur of sprong meer.

Eindelijk een slim accessoire dat ook snowboarders in de watten legt. Als je deze sensoren aan je plank bevestigt, mis je geen enkele figuur meer. Het is de bedoeling dat je snel vorderingen maakt door de perfecte meting van al je rotaties en bewegingen. Op die manier kan je zelfs bijsturen terwijl je een figuur uitvoert, want ledlampjes geven voortdurend aan of je positie en houding nog wel ideaal zijn. Even corrigeren en … je figuur is geslaagd! De XON Snow1 kost 688 €.

5. Zolen voor lekker warme voeten

Nooit meer koude voeten in je skischoenen dankzij de verwarmende en slimme zolen Digitsole. Ze meten bovendien de afgelegde afstand en de verbruikte calorieën

Koude voeten in skischoenen zijn echt niet aangenaam. Maar die tijd is voorbij! Maak kennis met een kleine revolutie in skiland: verwarmende zolen om je voeten altijd op temperatuur te houden. Via een app regel je heel nauwkeurig de warmteafgifte. De Digitsole-zolen (199,99 €) kunnen zelfs meer dan verwarmen: er zit een activiteitstracker in die meet welke afstand je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Wie biedt meer?

6. Handschoenen om je smartphone te bedienen zonder je vingers te bevriezen!

Niet alleen je voeten, ook je handen kunnen ijsklompen worden als je skiet. Terwijl er voor digital addicts niets zo erg is als handschoenen, want hoe bedien je daar een touchscreen mee? Ze uittrekken? Dat is een marteling … De oplossing? Speciale handschoenen om te skiën EN op je smartphone te tokkelen! Ze bestaan in diverse modellen bij  North Face. Als je al handschoenen hebt, dan vind je bij het sportmerk Wantalis stickers of gel die je handschoenen geleidend maken (9,90 €).

Veel skiplezier!

Facebook Comments