Wat maakt boxx, de slimme thermostaat van ENGIE Electrabel, dan zo slim? Minstens acht functies bewijzen dat hij anders is en in bepaalde opzichten ook intelligenter dan sommige van zijn concurrenten.

Meer comfort en mooie besparingen zijn twee belangrijke pluspunten van boxx. Maar deze slimme thermostaat heeft nog veel andere troeven om uit te spelen.

1. boxx maakt zelf slimme keuzes

boxx vervangt in een handomdraai elke andere thermostaat die al in een woning aanwezig is. Hij biedt veel meer mogelijkheden en eentje springt er al meteen uit: boxx is in staat om zelf slimme keuzes te maken. Hij leert snel hoe je woning opwarmt en afkoelt en past dan zelf de verwarmingsprogramma’s aan om ze efficiënter te maken. Resultaat: met boxx verwarm je je woning nooit als dat niet nodig is en bespaar je tot 15 % op je energiefactuur!

2. boxx is eenvoudig te programmeren

boxx bedien je via het touchscreen of een app voor je smartphone of tablet. Programmeren gaat heel intuïtief en eenvoudig. Je hoeft alleen maar je voorkeurstanden in te voeren en met één druk op een knop te bevestigen. Vervolgens kan je natuurlijk altijd de temperatuur wat bijregelen met de toetsen plus en min.

boxx_touchscreen_programmeren_intuïtief_eenvoudig_slimme thermostaat

3. boxx bedien je vanop afstand

Met de app bestuur je boxx volledig op afstand, waar je ook bent. Dat is handig! Stel: je hebt je huis verlaten, maar bent vergeten de verwarming te verlagen. Dan laat je de temperatuur in huis met een paar graden zakken via de app. Of je komt thuis van je werk: net vóór je op kantoor vertrekt, verhoog je de temperatuur en is het behaaglijk warm als je thuiskomt. De app biedt je totale controle, ook over geconnecteerde lampen van het type Philips Hue en over slimme stekkers (zie hieronder).

4. boxx geeft je inzicht in je verbruik, zelfs in euro

boxx is de enige slimme thermostaat op de markt die je live inzicht geeft in je aardgas- en elektriciteitsverbruik. Je ziet niet alleen op elk moment hoeveel je verbruikt, maar ook hoeveel dat verbruik je kost, uitgedrukt in euro.

Aan de hand van een gedetailleerd overzicht kan je zelfs opsporen wat je verbruik beïnvloedt en je inspanningen om energie te besparen verfijnen. Je ziet ook meteen hoeveel de apparaten die je hebt ingeschakeld verbruiken. Bovendien brengt boxx ook het sluimerverbruik van je toestellen in kaart.

5. boxx vergelijkt je verbruik

boxx stelt je in staat om je elektriciteits- en gasverbruik te vergelijken met ramingen door ENGIE Electrabel, maar ook met het verbruik van andere gezinnen

Als je verbruik hoger ligt dan verwacht, dan waarschuwt boxx je. Hoe doet de slimme thermostaat dat? Door je reële verbruik te vergelijken met ramingen door ENGIE Electrabel. Op het scherm “Status verbruik” toont boxx een “duimpje omhoog” als je verbruik de goede kant opgaat en een uitroepteken als het nog beter kan. En je krijgt gedetailleerde informatie over je elektriciteit- en gasverbruik. Zo vermijd je onaangename verrassingen bij de jaarlijkse factuur.

En boxx biedt je nog een leuk extraatje: je weet of je meer of minder hebt verbruikt dan andere gezinnen!

6. boxx werkt samen met andere geconnecteerde objecten

Nog een unieke functie van boxx: je kan deze slimme thermostaat koppelen aan Philips Hue-lampen, slimme stekkers en op termijn nog andere slimme toestellen. Je bedient die dan allemaal via het touchscreen van boxx of via de app, ook als je niet thuis bent.

7. boxx houdt je zonnepanelen in de gaten

Le Solar kit du thermostat intelligent boxx suit en temps réel la production des panneaux solaires

Dankzij de boxx-module voor zonnepanelen volg je de elektriciteitsproductie van je zonnepanelen in realtime op en krijg je informatie over de opbrengst en het rendement ervan. Bijvoorbeeld of ze al dan niet naar verwachting presteren. Met boxx weet je ook precies hoeveel elektriciteit je rechtstreeks verbruikt en hoeveel je injecteert in het netwerk.

8. boxx doet ook dienst als weerstation

Gaat het vandaag regenen? Wordt het volgend weekend mooi weer aan zee? Dankzij het ingebouwde weerstation vind je het antwoord op boxx. Je kan zelfs de weersverwachtingen voor de hele week bekijken!

Overtuigd van de troeven van boxx? Bestel boxx dan vandaag nog.

Facebook Comments