Vrieskou en weinig licht ... Geen wonder dat we in de winter vaker vermoeid zijn. Beter slapen kan dankzij enkele slimme producten. We zetten er 3 op een rijtje die een verkwikkende slaap garanderen.

In slaap vallen en wakker worden: cruciaal om beter te slapen

De kleuren en geluiden van de wekker Aura van Withings bevorderen de slaap, maar ook het ontwaken.

Een verkwikkende slaap begint bij de productie van het slaaphormoon melatonine. Dat is meteen het principe achter de muziek- en lichtwekker Aura van Withings.

Hoe werkt het? De kleuren en geluiden van Aura bevorderen de slaap, maar ook het ontwaken. Maar dat is niet alles. Ook de temperatuur, omgevingsgeluiden en het licht worden op de voet gevolgd door Aura om je te helpen je slaapomgeving onder controle te houden. In combinatie met de slaapsensor – een reeks sensoren die je onder je laken schuift – is Aura de gedroomde bondgenoot voor slechte slapers.

Troef? Dankzij een nauwkeurige analyse van je slaapcyclus maakt hij je op het beste moment wakker met een dageraadsimulator, met of zonder muziek. Droom zoet!

Prijs: 189,95 € (wekker alleen) of 299,95 €  (wekker met slaapsensor)

Een slaapcoach

HugOne is een coach om beter te slapen. Zijn sensoren analyseren de vochtigheid, de luchtkwaliteit, de slaapcycli en geven op basis daarvan gepersonaliseerde tips om je nachtrust te verbeteren

HugOne analyseert, adviseert en wekt op het juiste moment om de slaap van het hele gezin te verbeteren, vooral die van de kinderen.

Hoe werkt het? Een basisstation dat je in de woonkamer installeert, registreert de gegevens van de afzonderlijke sensoren die je onder de lakens van elk gezinslid schuift. Vochtigheid, luchtkwaliteit, slaapcycli: alle gegevens worden geanalyseerd. Op basis van de resultaten krijgt elk gezinslid gepersonaliseerd advies. HugOne meldt ook of je de slaapkamer moet verluchten, de temperatuur goed is, je kind wakker is, … Om de natuurlijke slaapcycli te helpen respecteren, geeft HugOne ook het ideale moment aan om met het slaapritueel van de kinderen te beginnen.

Troef? Zijn compatibiliteit met de slimme matrasovertrek Luna waarover we het al eens gehad hebben. Gekoppeld aan een Philips Hue lamp regelt hij bovendien de verlichting en past de kleur en intensiteit ervan aan om in alle sereniteit in slaap te vallen of te ontwaken.

Prijs: 249,99 €

Herstellende lichttherapie

Het slimme slaapmasker Neuroon analyseert je slaapfases om zich vervolgens aan jouw ritme aan te passen en lichtimpulsen te verspreiden die inwerken op het slaaphormoon.

Bioritme in de war? Het slaapmasker Neuroon biedt een programma op maat om komaf te maken met slaapproblemen.

Hoe werkt het? Dit innovatieve masker analyseert je slaapfases om zich aan jouw ritme aan te passen en verspreidt lichtimpulsen die inwerken op het slaaphormoon.

Troef? Hij wekt je op een natuurlijke manier op het einde van een cyclus. Dankzij zijn lichttherapie worden – zelfs korte – perioden van rust herstellende slaapfases.

Prijs: 280 €

Meer weten over hoe je dagelijkse stress kunt bestrijden? We stellen je 3 slimme producten voor die je helpen zorg te dragen voor jezelf.

Facebook Comments