CES 2017, dé toonaangevende elektronicabeurs in Las Vegas, is weer voorbij. Tijd voor een overzicht van de nieuwe trends die wij ontdekten voor slimme woningen, met 3 Belgische innovaties om in het oog te houden.

Kanopy25
Verwen de kamerplanten in je slimme woning

Wil je mooie, gezonde planten in huis, maar weet je niet wat je ermee moet aanvangen als je op vakantie gaat? Of heb je geen groene vingers? Misschien ben je gewoon verstrooid? Het Belgische bedrijf Kanopy Technologies presenteerde op CES 2017 de oplossing: een slimme onderschotel voor potplanten.

De schotel helpt je om de plant optimaal water te geven. Er zitten allerlei sensoren in, die de vochtigheidsgraad van de aarde in de pot bewaken. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat je de plant te veel of te weinig water geeft. En met een app krijg je op je smartphone informatie over de gezondheidstoestand van je plant. Je kan Kanopy ook aan een pompje koppelen waarmee je de plant automatisch (of manueel vanop afstand) van het nodige vocht voorziet. Het product komt op 31 januari 2017 op de markt en zou 139 € kosten.

Lees ook ons artikel over diverse modellen van slimme binnenmoestuinen om de hele winter van verse kruiden te genieten.

Blue
Onderscheiden met een Innovation Award op CES 2017!

Blue, dat werd ontwikkeld door het Belgische bedrijf Riiot, is een slim analysetoestel voor zwembadwater. Het is zelfs zo slim (en even nauwkeurig als instrumenten in de luchtvaart), dat het een CES Innovation Award in de wacht sleepte.

Het toestel, dat voor elk zwembadtype geschikt is, zendt permanent gegevens over de waterkwaliteit (temperatuur, pH, zout- en chloorgehalte) naar een gratis app op je smartphone. Het ziet eruit als een waterdichte, langwerpige vlotter, niet groter dan 25 cm. Blue maakt gebruik van de draadloze Sigfox-technologie – die in België door ENGIE M2M beschikbaar wordt gesteld – en heeft het wifi-netwerk van je slimme woning dus niet nodig. Blue kost 449 €.

P-Heal
Gezonder leven in een slimme woning

P-Heal is een slim en Belgisch pillendoosje dat op CES 2017 werd voorgesteld

Een broodrooster voor geneesmiddelen? Nee, echt niet, maar wel een slim pillendoosje dat ervoor zorgt dat je oma niet vergeet om haar medicatie te nemen. En dat jou de geruststelling geeft dat ze alle pilletjes heeft ingenomen.

In P-Heal zit een weegschaaltje dat elke gewichtswijziging detecteert. En dus ook het aantal pilletjes in het doosje. Het toestel gaat op die manier na of iemand wel degelijk zijn pilletje(s) heeft ingenomen. Als dat niet gebeurt, gaat er een lampje branden. P-Heal kan ook een sms versturen en informatie geven over het precieze tijdstip waarop geneesmiddelen werden ingenomen, zowel vandaag als de vorige dagen. Het houdt dus de geschiedenis van alle innames bij. Ook praktisch: de app is op meer dan één telefoon te installeren voor synchronisatie met één pillendoos. Dat is bijvoorbeeld ideaal voor ouders die in het oog moeten houden of hun kinderen hun geneesmiddelen nemen. Beschikbaar vanaf begin 2017.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste trends inzake verwarming en van de innovaties op energiegebied? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief Sweet & Smart Home.

Foto’s: CES

Facebook Comments