Musea en kinderen gaan niet altijd even goed samen. Behalve in deze 5 techno musea waar je je kinderen tijdens de vakantie absoluut mee naar toe moet nemen!

1. Technopolis

Ervaringen opdoen en inzicht krijgen in de rol van wetenschap en technologie? Het kan hier allemaal! In Technopolis kunnen kinderen (van 3 tot 18 jaar) elektricien spelen, de perfecte machine bouwen, een huis afmaken, ontdekken hoe lasers werken, de stad verkennen, … Van een pedagogisch uitje gesproken! Wedden dat ze nog eens terug willen gaan?

Technopolis, Technologielaan, 2800 Mechelen

2. Het Pass

Het Pass, het techno museum in Frameries, is een leuk ideetje voor een dagje uit met de kinderen

Op het programma van het Pass (wetenschappelijk avonturenpark): tal van leuke activiteiten en interactieve tentoonstellingen om de wereld rondom ons beter te begrijpen. De verschillende vormen van energie onder de loep nemen, een specialist in genetica of het digitale universum worden, informatie verzamelen over water, … Tijdens de vakanties en in het weekend zijn er bovendien animaties voor gezinnen, bijvoorbeeld over 3D printen, de moleculaire keuken of slimme producten. Ze worden opgelijst op een informatiebord. Aan jou de keuze!

Pass, 3 rue de Mons, 7080 Frameries

3. Storms

Stormen, tornado’s, overstromingen, orkanen, … Aan de hand van simulatoren, projecties en indrukwekkende speciale effecten helpt Storms je te begrijpen wat er gebeurt wanneer de natuurelementen in alle hevigheid losbarsten. Of hoe we dankzij de moderne technologie de grillen van de natuur kunnen analyseren en zelfs ervaren. Je kunt trouwens ook een echte weerstudio bezoeken!

Storms, Belgium Pier Blankenberge, 261 Zeedijk, 8370 Blankenberge

4. Techies Lab

In het Techies Lab in Brussel kunnen kinderen de allernieuwste technologieën leren kennen tijdens workshops en stages

Hoewel Techies Lab geen ‘echt’ museum is, zullen je kinderen er de tijd van hun leven hebben!
Ze kunnen er de nieuwste technologieën ontdekken tijdens workshops en stages. Robots, videogames, 3D printen, websites, … Er zijn zelfs workshops voor ouder en kind. De in elkaar geknutselde projecten mag je uiteraard mee naar huis nemen.

Techies Lab, Sint-Goedeleplein 5, 1000 Brussel

Computermuseum NAM-IP

Aanrader voor grotere kinderen en informaticafanaten: NAM-IP, het Belgische museum met collecties uit de pionierstijd van de informatica dat onlangs zijn deuren opende in Namen. Het museum vertelt het verhaal van meer dan een eeuw informatica, van de rekenmachine tot de smartphone. En dat in drie talen.

NAM-IP, 192A rue Henri Blès, 5000 Namen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste trends inzake slimme producten en innovaties op het vlak van energie en verwarming? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief Sweet & Smart Home

Facebook Comments