Om deze slimme pedaal te gebruiken, hoef je echt geen nieuwe fiets te kopen. Integendeel: het geeft je vertrouwde tweewieler een hightech update

 Slim fietsen “made in France”

De Franse onderneming  Connected Cycle presenteerde op de CES-beurs van 2015 in Las Vegas een revolutionairefietspedaal. Je monteert de slimme pedaal even gemakkelijk als elke andere pedaal en als bij toverslag verandert je goede oude tweewieler in een hypermoderne slimme fiets.

Welke functies biedt deze slimme pedaal?

Het slimme fietspedaal biedt allerlei functies, zoals de duur van een traject, de afgelegde afstand, de gemiddelde snelheid,
In de pedaal zijn een GPS-module en een simkaart ingebouwd. Zo krijg je informatie over de duur van je tocht, de afgelegde afstand, de gemiddelde snelheid, je topsnelheid en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Smartphone thuis vergeten? Geen probleem, de pedaal stuurt alle gegevens naar de cloud en achteraf haal je ze op. Ten slotte hoef je nooit batterijen op te laden, want de pedaal haalt energie uit zijn eigen omwentelingen.

Geolokalisatie van je fiets

Ook aan mensen die niet de hele tijd hun fietsprestaties analyseren heeft deze pedaal veel te bieden. Hoewel hij heel gemakkelijk te bevestigen is, heb je een speciale gecodeerde sleutel nodig om hem te verwijderen. Koppel het pedaal aan je smartphone en je ziet meteen waar je fiets zich bevindt.
Als je weet dat in Europa elke minuut 6 fietsen worden gestolen, is dit zeker een tweede belangrijk commercieel pluspunt. Het zal het publiek ook sneller laten wennen aan het idee dat je om slim door het leven te gaan, niet je hele uitrusting moet vervangen!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste trends om jouw huis nog slimmer en comfortabeler te kunnen maken? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief Sweet & Smart Home.

Facebook Comments