Wat zijn de favoriete slimme producten van de lezers van Sweet & Smart home? We polsten ernaar op onze Facebookpagina. Veel van onze ‘vrienden’ beantwoordden onze oproep. Olivier Degauque (37 jaar) uit Edingen bijt de spits af.

Je verhuist binnenkort en bent van plan om in je nieuwe huis slimme producten te installeren. Welke en waarom?

Dankzij IP-radio’s, zoals die van Sonos, die verbonden zijn met de wifi van de woning wordt multiroom mogelijk: dezelfde muziek afspelen in verschillende kamers van het huis.

Olivier Degauque: “Eigenlijk gebruik ik al veel slimme producten. Zoals IP radio’s. Die zijn uiteraard verbonden met de wifi van mijn huidige woning, maar ze kunnen ook onderling aan elkaar gekoppeld worden. Gewoon geniaal! Ze maken multiroom mogelijk: draadloos dezelfde muziek afspelen in verschillende kamers tegelijk. Of verschillende muziek in verschillende kamers, wat verdelen genoemd wordt. En dat met een en dezelfde smartphone. Multiroom is ook ideaal wanneer je een feestje geeft waarbij je vele vrienden thuis ontvangt, zoals op oudejaarsavond.” Ontdek ook onze review van de slimme luidspreker Sonos One.

Je bent ook fan van slimme camera’s?

“Jazeker. Ze zijn dan ook superhandig. Het is een sector in volle groei, en dat is terecht ook. Je kan met je smartphone thuis een oogje in het zeil houden wanneer je er niet bent. Je hoeft natuurlijk niet de hele tijd op het scherm te kijken, want je krijgt een melding wanneer er een beweging gedetecteerd wordt. Thuis heb ik de camera Netgear Arlo geïnstalleerd.”

Welke producten zou je graag willen uittesten?

Dankzij slimme thermostaten zoals boxx van ENGIE kan je je energieverbruik in de gaten houden en tegelijkertijd je comfort en veiligheid verhogen.

“Nog zo veel! Slimme thermostaten of kleine slimme thermometers intrigeren me (lees ook ons artikel : Bedienen we onze verwarming binnenkort met ons ondergoed? :-)). Je kan er de verwarming mee afstemmen op je werkelijke behoefte. En dat is natuurlijk perfect om je verbruik onder controle te houden.

Ik ben ervan overtuigd dat slimme producten voor meer comfort en veiligheid zorgen, maar ook ons verbruik doen dalen. Maar er zou wel een universeel systeem moeten komen zodat je niet voor elk product een andere app moet installeren.

In de toekomst zullen slimme producten een belangrijke rol spelen. Onze veiligheid en privacy moeten uiteraard wel beschermd worden. Denk maar aan hackers of bedrijven die al die producten beheren en waaraan we onze persoonlijke gegevens toevertrouwen … We mogen hier niet blind voor zijn, maar het is wel degelijk mogelijk om je privacy te beschermen.”

Facebook Comments