Onze lezers gaan volop voor de meest uiteenlopende slimme producten. Matthias Vienne (37 jaar), een IT’er uit Brugge, kiest voor producten die zijn energiefactuur doen dalen. Zoals Smappee en Withings.

Welk slim product heb je thuis?

Met de slimme energiemonitor Smappee kan je in realtime je gas- en elektriciteitsverbruik controleren op je smartphone.

“Sinds april houd ik mijn verbruik in de gaten met de energiemonitor Smappee: een klein, slim kastje waarmee je in realtime je gas- en elektriciteitsverbruik controleert. Het werkt trouwens ook met je waterverbruik en de productie van je zonnepanelen. Een app op je smartphone geeft je een duidelijk overzicht van je verbruik. Meer nog, het systeem waarschuwt je wanneer het een abnormaal verbruik detecteert.”

Zoals bij een waterlek?

“Inderdaad, en dat bleek geen overbodige luxe. Toen we op vakantie waren in Frankrijk kreeg ik een melding over het water. Er was blijkbaar een barstje in een leiding van de keuken …”

Heb je dankzij Smappee je energieverbruik kunnen drukken?

Dankzij de smart plugs Smappee hoef je je toestellen niet langer in stand-by te laten staan: ze gaan vanzelf uit op het ingestelde uur.

“En of! Mijn elektriciteitsverbruik daalde van 4.000 kW naar 3.000 kW. Wel heb ik samen met Smappee ook smart plugs geïnstalleerd. Zo gaan de tv en de decoder bijvoorbeeld elke dag op hetzelfde uur uit. Waarom ze in stand-by laten staan? Ik ben heel tevreden over Smappee en kan het iedereen aanraden.”

Heb je thuis nog andere slimme producten?

“Ik heb een paar producten van het merk Withings. Een slimme weegschaal bijvoorbeeld die je gewicht over langere tijd evalueert en voortdurend je BMI berekent. Ik heb ook hun Home-camera’s. Zo kan je op je smartphone live volgen wat er thuis gebeurt of – gratis – beelden van tot twee dagen eerder bekijken. Handig wanneer je een poetsvrouw hebt of om te kijken of je kinderen rustig slapen. Het is bovendien mogelijk om een melding te ontvangen wanneer er beweging gedetecteerd wordt terwijl je niet thuis bent.”

Lees ook de verhalen van Olivier en Johnny, twee andere fans van slimme producten.

 

Facebook Comments