Maya zou wel eens de huisrobot kunnen zijn waar je altijd al van hebt gedroomd. Haar artificiële intelligentie heeft een diepe indruk op ons gemaakt. Wij stellen ze graag aan je voor.

Maya is een personal robot op een mobiel onderstel die zich overal in huis kan verplaatsen. Bovenaan is ze uitgerust met een scherm, zodat je met haar hologram kunt communiceren. Je hebt trouwens de keuze uit diverse hologrammen, van volwassen en kinderen, elk met hun eigen persoonlijkheid.

Je hebt de keuze uit meerdere hologrammen om Maya, je personal robot, te personaliseren.

 

Artificiële intelligentie voor alle dagelijkse klussen

Wat Maya graag doet? Jouw dagelijks leven zo gemakkelijk mogelijk maken. Ze analyseert je slaap (aantal uren, hartritme), zet koffie, regelt de thermostaat, doet het licht in huis aan en uit, laat de rolluiken neer en houdt elk hoekje van je woning in de gaten met een panoramische camera.

Honger? Maya bestelt voor jou een maaltijd en maakt een raming van het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Ze laat een taxi voorrijden. En ze maakt een foto van je zodra je poseert.

Met haar artificiële intelligentie kan Maya nog veel meer dan alledaagse taken uitvoeren. Ze herkent je, geeft je kledingadvies en helpt je in de keuken als je even geen inspiratie hebt of een gerecht dreigt te mislukken.

Heb je kinderen? Dan kan Maya hen met zachte stem een verhaaltje voor het slapengaan voorlezen.

 Maya, de voorbeeldige secretaresse!

De bedenkers van deze Personal Robot vonden dat hij ook in een kantooromgeving nuttig werk kan verrichten. Op een vergadering geeft de charmante Maya graag haar mening op basis van statistische gegevens en uiteraard maakt ze ook automatisch notities. Indrukwekkend, kijk zelf maar!

Hoeveel Maya kost? 1.500 $ (ongeveer 1400 €)

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste trends inzake verwarming, de innovaties op energiegebied en de evolutie bij de slimme apparaten? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief Sweet & Smart Home.

Facebook Comments