Als huurder wil je niet investeren in slimme producten die je niet kan meenemen als je verhuist of die je verplichten om de woning in de oorspronkelijke toestand te herstellen. De oplossing? Draadloze slimme toestellen. Ontdek onze selectie!

Draadloze slimme producten bieden allerlei voordelen. De muur van de eigenaar blijft helemaal intact en wanneer je verhuist, neem je ze gewoon mee. Dat is uiteraard heel praktisch als je huurt. Bovendien zijn de meeste niet erg duur. Voor minder dan 550€ maak je je woning slim.

Tot slot zijn ze, in tegenstelling tot hun bedrade tegenhangers, zeer eenvoudig te installeren. Ben je huurder, een fan van artificiële intelligentie, nieuwe technologieën en gadgets en wil je de voordelen van intelligente toestellen genieten? Wij stellen je hier een selectie toestellen voor die van jouw huis een slimme woning kunnen maken, zonder de eigenaar te storen.

Het ICS 2000 controlestation om je domotica te centraliseren

Het Trust Smart Home controlestation is het slimme basisproduct om je woning slim te maken

In een slimme woning kan je niet zonder een controlestation, ook wel hub of router genoemd. Wij kwamen uit bij de Trust Smart Home-producten, die tot de voordeligste en meest kwaliteitsvolle slimme producten behoren. Met ICS 2000 controlestation van dit merk bedien en programmeer je tegelijkertijd tot 200 slimme producten: verlichting, slimme thermostaat, Bluetooth speaker, alarm en zelfs….. je koffiezetapparaat! Je hoeft het station alleen maar te verbinden met je router of modem en de mobiele app voor iOS of Android te installeren. Voeg vervolgens via de app de aangesloten producten toe die je wil bedienen en waarmee je via je smartphone en/of tablet wil communiceren.

Prijs: 89,00€

Slimme lampen: dimbare ledspots

De slimme ledspots van Trust Smart Home zijn dimbaar met behulp van een app

Slimme led verlichting zoals de dimbare ledspots van Trust Smart Home zijn ideaal om je verlichting te personaliseren en vanaf je mobiel toestel een originele lichtsfeer in je woning te creëren zonder te veel te verbruiken. Je hoeft niet meer op te staan uit je zetel om het licht aan- of uit te doen, dat doe je gewoon met je smartphone. En ook de lichtsterkte regel je zo, tussen 10% en 100%! Bovendien hebben deze ledspots een A+ label, wat een laag verbruik betekent! Kiezen voor ledlampen is dus een slimme investering, vooral omdat ledlampen een langere levensduur hebben en ze gebruikt kunnen worden voor je volgende plafondverlichting als je verhuist.

Prijs: 28,99€

Een alarmsysteem en bewegingssensor

Het alarmsysteem met bewegingssensor van Trust Smart Home is draadloos

Om je woning optimaal te beschermen tegen ongewenste bezoekers kan je niet zonder het draadloze alarmsysteem Trust. Het is ook minder duur dan een klassiek alarmsysteem, dat je eigenaar misschien niet wil installeren …

Uitgerust met een bewegingsmelder stuurt de alarmkit je berichten in geval van inbraak. Net als bij het openen van een deur of raam, dankzij de deur- en raamopeningsmelder. En naast deze melding wordt er ook een akoestisch alarm geactiveerd. In combinatie met het controlestation (zie hoger) zet je het alarmsysteem vanop afstand aan en uit met je smartphone. En als je verhuist, neem je het gemakkelijk mee naar je nieuwe thuis!

Prijs: 149,99€

Een wekker die je slimme toestellen bedient

De BEDDI-wekker maakt je zachtjes wakker door de ochtend te simuleren, maar hij kan ook je andere slimme toestellen bedienen

BEDDI is niet zomaar een plug-and-play wekker: hij zal je ochtenden revolutioneren. Je kan hem niet alleen overal met je meenemen, maar hij wekt je ook heel zachtjes door het ochtendlicht te simuleren. En nu komt het beste: hij is ook in staat om je koffiezet te bedienen, zodat een dampend kopje voor je klaarstaat als je uit bed komt, of om op afstand je lichten uit te doen. Want BEDDI kan communiceren met je andere slimme producten. En hij heeft nog veel meer mogelijkheden! Lees Elli’tain’tBEDDI-alarmkloktest om alle voordelen van deze intelligente wekker te ontdekken.

Prijs: 89,99€

Een rook- en CO-melder

De brandmelder Nest Protect merkt niet alleen rook op, maar ook CO

Alvorens een brandmelder te kopen, lees je best ons artikel “Is een branddetector verplicht?”. Je weet dan welke verplichtingen voor jou gelden in het gewest waar je woont. Geef in elk geval de voorkeur aan een slim model. En als het de eigenaar is die de detector moet installeren, probeer hem dan te overtuigen om voor dit type te kiezen, dat veiliger is.

Zo detecteert de Nest Protect-brandmelder niet alleen rook. Het is ook een koolmonoxide- of CO-detector (lees hier over de risico’tain’tin verband met koolmonoxide). Je geniet dus een dubbele bescherming. Het toestel test ook zelf één keer per maand de resterende batterijduur en de luidspreker. En als er een probleem opduikt, is er niet alleen het alarm, maar krijg je ook een melding op je smartphone. Dat laatste is nuttig als je toevallig niet thuis bent.

Lees voor meer informatie ook onze test van de slimme brandmelder.

Prijs: 129€

Futuristische verlichting

Aurora is een slim verlichtingssysteem met een mooi design

Brice Le Blévennec, CEO van het digitale communicatiebureau Emakina, installeerde Aurora in zijn slimme woning. Misschien ook een idee voor jou? Aurora is een slimme verlichtingsset met een vrij futuristisch design waarmee je een eigen lichtsfeer creëert. Je verbeelding is je enige beperking om een hoogstpersoonlijk patroon te ontwerpen voor de muur van je salon of slaapkamer. Opgelet: Aurora is niet draadloos en je moet de set aan de muur bevestigen. Maar net zoals Brice zijn wij er helemaal wild van en het is echt niet zo moeilijk om de panelen weer van de muur te halen wanneer je verhuist.

Prijs: Startpakket vanaf 199€

Als huurder heb je geen reden meer om niet te kiezen voor slimme objecten die je kan bedienen vanop afstand. Verander je huis in een huis van de toekomst!

Facebook Comments