Ben je klein behuisd? Maar wil je toch drie volwaardige kamers: salon, slaapkamer en kantoor? Verbouwen hoeft niet… één meubel biedt de oplossing! ORI is slim en ontketent een mini-revolutie voor kleine woonruimtes.

Onderzoekers van het beroemde Amerikaanse MIT Media Lab gingen in zee met de Zwitserse designer Yves Béhar (Fuseproject) om samen een even elegant als slim meubel te ontwerpen: ORI.

ORI is een multifunctioneel meubel om zowel te eten, te slapen als te werken in een van die hedendaagse appartementen die steeds kleiner worden

 

Het hedendaagse, multifunctionele designmeubel voorziet in een behoefte: onbelemmerd wonen, eten, slapen en werken in één van die grootstedelijke appartementen die steeds kleiner worden.

Een zelfrijdend all-in meubel

ORI is een revolutionair slim meubel dat zich aanpast met één druk op een schakelaar

 

ORI is bedacht om alles te bieden wat iemand thuis dagelijks nodig heeft: er zit zowel een tv-meubel in als een bed, een bureau, een boekenkast, een canapé, stopcontacten en verlichting. Je gebruikt op elk ogenblik alleen de modules die je dan nodig hebt.

De installatie werkt heel eenvoudig, maar is daarom niet minder revolutionair. Even op een schakelaar drukken en het meubel glijdt automatisch langs de muur om een extra kamer te laten verschijnen of te doen verdwijnen. Overdag staat ORI tegen de muur als tv-meubel of fraaie boekenkast. ’s Avonds een nieuwe druk op de knop en er ontstaat een ruime slaapkamer met kleerkast. Nog een beetje werk te doen? Het designbureau staat er al na een paar seconden. In één woord: wonderlijk!

Slim en schaalbaar

ORI is een slim meubel: je bestuurt het met je smartphone en via de app bedien je ook andere slimme apparaten

 

Dit wonderlijke meubel is voorlopig alleen in de Verenigde Staten en in Canada verkrijgbaar, vanaf 2018-2019. Maar wel in een vrijwel onbeperkt aantal varianten, stuk voor stuk met internettoegang, slim en handig. Het systeem laat zich ook al besturen met een smartphone. Met die app bedien je tegelijk je andere slimme apparaten (stopcontacten, lampen, enz.). Het concept wordt ongetwijfeld een succes in de grootstad, waar efficiënt ruimtebeheer en een behaaglijk ingerichte woonomgeving essentieel zijn.

De prijs van dit dynamische woonmeubel is nog niet bekend, maar wij popelen al om het live te gaan ontdekken! Bovendien kan je ondertussen al aan de slag met onze 5 ideeën om plaats te winnen in een kleine keuken en met onze 3 tips om een ruimer gevoel te creëren in je woning.

Foto’s: ORI

 

 

Facebook Comments