Met Philips Hue kun je veel meer doen dan alleen een kleurrijke sfeer creëren. Hier vind je enkele ideeën waarmee je je installatie programmeert voor duizend en één functies.

1. Philips Hue als beveiligingstool

Met Philips Hue kun je de momenten instellen waarop thuis het licht aangaat om te doen alsof je thuis bent. Wel zo veilig!

Je vertrekt op vakantie en wilt inbrekers te slim af zijn? Stel je lampen zo in dat ze aangaan op een bepaald uur of wanneer jij dat wilt. Je kunt zelfs per vertrek verschillende momenten instellen waarop het licht aangaat.

Met het recentste model kun je via de app ook een zone in je huis ‘bewaken’. Zodra iemand deze zone nadert, gaan de lichten aan.

2. Met Philips Hue word je zachtjes wakker

Met Philips Hue word je zachtjes wakker, want de verlichting bootst de zonsopgang na
Jij bepaalt op welk uur je wilt opstaan en Hue wekt je zachtjes door geleidelijk aan het zonlicht na te bootsen. Je kunt Philips Hue ook gebruiken om ‘s avonds op afstand het licht uit te doen in de kamer van je kinderen zodra ze slapen, zonder de deur te openen, of dit te programmeren.

3. Met Philips Hue laat je de kip nooit meer aanbranden

In de keuken kan Philips Hue je kookwekker vervangen

Haat je het snerpende geluid van je keukenwekker of hoor je het net helemaal niet? Tijd voor een kleurenwekker! 45 minuutjes in de oven? Je Hue lampen vertellen je wanneer de tijd om is door – afhankelijk van je instellingen in de mobiele app – bijvoorbeeld te knipperen.

4. Met Philips Hue bedien je de verlichting met je stem

Philips Hue kan met het HomeKit-systeem van Apple worden verbonden en kan via Siri met je stem worden bedien.

Philips Hue is voortaan compatibel met HomeKit van Apple. Heb je een iPhone? Vraag dan aan spraakassistent Siri om het licht uit of aan te doen, te dimmen of een bepaalde sfeer te creëren.

5. Philips Hue voor een feeststemming

Met Philips ben jij LJ: een dj voor het licht. Zo creëer je de perfecte sfeerverlichting voor je feestje, aangepast aan het ritme van de muziek.

Ideaal voor feestjes thuis! Jij bent de LJ van dienst (lees: een dj voor het licht :-)) dankzij de gratis app Hue Party op je iPhone. Het licht past zich aan het ritme van de muziek aan (kleur, tempo, overgang). Magisch toch!

6. Mis geen enkel mailtje of tv-programma meer met Philips Hue

Philips Hue kan aan e-mailadressen worden gekoppeld. Zo krijg je via de verlichting een melding wanneer je een

Dankzij de app IFTTT (iPhone en Android) kun je de Philips Hue lampen koppelen aan je e-mailaccount en zelfs aan een specifiek e-mailadres. Ontvang je een mail van de persoon achter dit adres, dan beginnen je Hue lampen te knipperen.
Hetzelfde geldt voor je favoriete tv-programma en voor Ring,  de slimme deurbel, NetatmoWelcome, de slimme beveiligingscamera, en het weerstation Netatmo. In dat laatste geval waarschuwt je verlichting je als de CO2-concentratie in huis te hoog is en de luchtkwaliteit dus te wensen overlaat.

7. Koppel je Philips Hue lampen aan een schakelaar

Koppel je Philips Hue lampen aan een Philips TAP schakelaar. Zo hoef je niet telkens je app te gebruiken om het licht aan te doen of de kleur en intensiteit aan te passen en kunnen ook je kinderen, de babysit of de poetsvrouw je slimme lampen gebruiken zonder mobiele app.

8. Philips Hue als hulpmiddel voor slechthorenden

Hoewel sommige toepassingen van het systeem niet echt nodig lijken, zijn andere ontworpen met een nobel doel. Convo Lights bijvoorbeeld is bedoeld voor slechthorenden. De verlichting laat aan doven en slechthorenden weten dat ze gebeld worden, dat ze een bericht hebben ontvangen, dat er aan de deur wordt gebeld of dat er rook is gedetecteerd.

Zin in een avontuur met Philips Hue?

Ontdek het gamma Philips Hue op onze webshop 50five.be.

Facebook Comments