We vroegen aan onze lezers wat hun favoriete slimme producten zijn. Johnny (45 jaar) uit Zaventem is politieambtenaar in Brussel en stond ons met plezier te woord. Zijn favoriet? Beveiligingscamera’s.

Het is misschien beroepsmisvorming, maar je bent vooral geïnteresseerd in slimme beveiligingssystemen.

Met slimme beveiligingscamera’s zoals Netatmo Welcome kan je op je smartphone volgen wat er thuis gebeurt.

“Ik ben uiteraard gefascineerd door alles wat met techno security te maken heeft. Zoals beveiligingscamera’s in hd waarmee je via je smartphone kan volgen wat er thuis gebeurt. Ik heb er thuis verschillende geïnstalleerd, gewoon omdat het zo handig is.”

Wat heb je thuis nog?

“De slimme deurbel Ring die je aan je smartphone koppelt. Als er iemand aanbelt wanneer je niet thuis bent, kan je op de videobeelden zien wie het is en zelfs een gesprek aangaan. Leve de technologie! Heel handig wanneer je veel online bestelt en de postbode aanbelt met je pakje wanneer je er niet bent. Zo kan je hem meteen zeggen wat hij ermee mag doen. Maar er is meer. De deurbel maakt het ook mogelijk om bewegingen te detecteren. Je krijgt dan meteen een melding als er iemand voor je deur staat zonder aan te bellen. De ideale inbraakbeveiliging dus.”

Dankzij de slimme deurbel Ring kan je op je smartphone zien wie er thuis aanbelt, zelfs als je er zelf niet bent.

Er wordt vaak beweerd dat de installatie en het gebruik van slimme producten niet zo eenvoudig zijn …

“Inderdaad, sommige producten krijg je gewoonweg niet geïnstalleerd. Met Ring is dat gelukkig niet zo (bekijk onze installatievideo van Ring). Het product is echt gebruiksvriendelijk. Helemaal op maat van de consument. Je kan Ring ook koppelen aan een bel voor binnen: Chime. Perfect als je geen bel hebt of als je je smartphone niet bij de hand hebt, bijvoorbeeld in de kelder of in de garage. Ik heb er thuis ook eentje. Nog een pluspunt: Ring is gekoppeld aan een cloud-account die de beelden bewaart als je een abonnement betaalt. Zo kan je rustig bekijken wie er rond je huis gecirkeld heeft.”

Facebook Comments