Tijdens de winter ligt ons aardgas- en elektriciteitsverbruik een pak hoger. Wil u uw energierekening onder controle houden, dan is het belangrijk om te weten hoeveel u in realtime verbruikt en wat dat betekent voor uw factuur.

Dat de koude wintermaanden aardgas en elektriciteit energie verslinden, zal je niet verbazen. Het gemiddelde energieverbruik tijdens de 3 wintermaanden vertegenwoordigt naar schatting tot 50% van de jaarfactuur van een doorsnee gezin. Wil je je afrekeningsfactuur niet het volgende jaar op rij zien stijgen, dan is een slimme thermostaat een goed plan. Bovendien vertelt deze “digitale energiecoach” je, nog voor de rekening in je mailbox valt, wat je mag verwachten aan kosten. Verbruik je op een bepaald moment beduidend meer dan normaal, dan kan je je energieconsumptie nog bijsturen.

Volg je energieverbruik van dag tot dag

Een slimme thermostaat is, eenvoudig gezegd, de intelligente versie van je klassieke thermostaat. Het compacte toestel oogt niet alleen beter, de meeste zijn absoluut gebruiksvriendelijk. Bovendien doet een slimme thermostaat zoveel meer dan een gewone thermostaat: hij is verbonden met je verwarmingssysteem (op aardgas of mazout), je meters en zelfs, als je die hebt, met je zonnepanelen. Op die manier verzamelt hij informatie over je verbruik en helpt hij je energie te besparen zonder aan comfort in te boeten.

boxx, de slimme thermostaat van ENGIE, vertel je in realtime hoeveel elektriciteit en aardgas je verbruikt. Meer nog: ga je over je maandelijks geschatte verbruik, dan verwittigt hij je: “Op vandaag, voor de maand december, heb je 20 euro meer aan aardgas verbruikt dan gepland.” Maar ook goed nieuws word je niet onthouden: “Op vandaag, voor de maand januari, heb je 11 euro minder aan elektriciteit verbruikt dan gepland.”

Je factuur tot 10% lager

Je energieverbruik kan je maandelijks, wekelijks, dagelijks en zelfs van uur tot uur opvolgen. Zo zie je bijvoorbeeld hoeveel elektriciteit je de laatste 4 uur hebt verbruikt, in kWh én in euro. Is je verbruik ineens abnormaal hoog, dan kan je op zoek naar de reden: hebben de kinderen meer TV gekeken dan normaal, was er een defect aan een elektrisch toestel, of zijn er meer wasmachines opgezet?

Met een slimme thermostaat volg je ook je aardgasverbruik op de voet. Zo zal je zien dat de verwarming met slechts één graad verlagen (je voelt er niks van) op jaarbasis al snel een besparing van tientallen euro’s oplevert.

Met boxx van ENGIE programmeer je heel eenvoudig op welk tijdstip je je huis wil verwarmen en op welke temperatuur. Via de boxx-app bedient je thermostaat ook van op afstand via je smartphone. Handig wanneer je onvoorzien later thuiskomt dan gepland.

Dankzij je nieuwe « energiecoach » zie je onmiddellijk de impact van je gewoontes op je factuur.

Met de app van boxx volgt u overal uw energieverbruik op uw smartphone of tablet

Met de slimme thermostaat bespaar je tot 10% op je energiefactuur. Heel het jaar door, niet alleen tijdens de winter.

Monitor het rendement van jezonnepanelen

Vraagje je af of je zonnepanelen ook energie opwekken tijdens de winter? Met de Solar kit van boxx weet je in realtime hoeveel je zonnepanelen produceren, en krijg je informatie over hun prestatie en rendement: of ze meer of minder opbrengen dan voorzien, hoeveel energie je verbruikt en hoeveel je produceert.

Met de Solar Kit van boxx ziet u in realtime het rendement van uw zonnepanelen

Met boxx hebt je je energieverbruik onder controle. Wil je nog meer doen aan je stookkosten tijdens de winter, overweeg dan ook je woning (nog) beter te isoleren. Eenvoudige isolatiewerken krijgt je makkelijk nog voor de winter klaar, en ze garanderen je een warme en budgetvriendelijke winter.

Facebook Comments