Brice Le Blévennec, CEO van het digitale agentschap Emakina, woont in een heel slimme woning. Omdat hij zo meer controle heeft, veiliger woont én omdat het leuk is! Hij leidt ons graag rond.

In de buurt van het Sint-Jobplein in Brussel woont Brice Le Blévennec, de bekende oprichter van het digitale agentschap Emakina. Zijn woning staat vol slimme apparaten. Hijzelf en zijn twee zonen beleven er veel plezier aan, zegt hij.

Als je bij Brice aanbelt, kom je op zijn iPhone terecht

We zijn bij Brice Le Blévennec nog maar aan de voordeur en we krijgen al te maken met een slim apparaat: de slimme deurbel Ring

Donderdagavond, 19 uur: wij drukken op de knop van de slimme deurbel Ring. Brice krijgt automatisch meteen een melding op zijn smartphone en ziet ons staan via het cameraatje in de bel. Hij kan zelfs met ons praten en we weten niet eens of hij thuis is! Gelukkig blijkt dat wel het geval: “Hallo Sweet & Smart Home, ik kom eraan!”

Een hele slimme woning, van garage tot salon

Bij een “early adopter” als Brice moet alles slim zijn … Hij rijdt bijvoorbeeld zijn garage in, schakelt de motor uit en onmiddellijk gaat de poort automatisch dicht en het licht in huis aan. Voor dit tovertrucje zorgen 3 apps: “Ik gebruik Dash om mijn auto slim te maken en Garadget om de garagepoort te bedienen. Beide apps zijn gekoppeld aan het IFTTT, dat staat voor “If This Then That”, letterlijk “als dit, dan dat”. Dit microprogramma voor automatisering verbindt slimme producten met elkaar.”

Brice Le Blévennec gebruikt meer dan 20 IFTTT-scenario’s in zijn woning. Je bent gebeten door de technologiemicrobe of je bent het niet!

Overal slimme lampen en stopcontacten

In de woonkamer van Brice zorgen twee Aurora NanoLeaf wandlampen voor een verrassend effect. Deze slimme designdriehoeken laten zich vlot combineren en programmeren om op elk moment de gewenste sfeer te creëren.

In de slimme woning van Brice Le Blévennec staan veel slimme lampen, zoals de Aurora NanoLeaf-wandlampen

In de rest van de woning zorgt een combinatie van slimme stekkers, Philips Hue-lampen, ledlampen en programmeerbare spots voor de juiste lichtsfeer. Brice vindt vooral de slimme stekkers heel handig.

De salonverlichting van Brice Le Blévennec, de CEO van Emakina, is 100% slim, onder andere dankzij de Philips Hue ledlampen.

Sterke automatisering om niets meer te vergeten

Bij Brice verloopt het dagelijks leven slim en automatisch: de verlichting aanpassen, de temperatuur regelen, wifi-zenders in- en uitschakelen (er staan er 7 in de woning!), muziek weergeven, … Andere leuke toepassingen zijn het Nespresso-apparaat bedienen, informatie van het weerstation op het terras of van de personenweegschaal raadplegen …

En als er 30 minuten niets meer beweegt in huis of als Brice “Goede nacht Siri” zegt (hij gebruikt de Home Kit van Apple), dan gaan alle lichten en de verwarming uit. De schakelaars in huis zullen dus niet snel verslijten … 😉

Slimme woning = gecontroleerde woning

Met dezelfde apps kan hij ook de PlayStation-spelconsoles van zijn zonen uitschakelen om te vermijden dat ze tot een stuk in de nacht gamen …

Volgens Brice zal een “smart home” ook steeds meer mogelijkheden voor een grotere veiligheid bieden. Momenteel wacht hij op de levering van het slimme slot eVe, dat hij op KickStarter heeft besteld. Hiermee kan hij toegang tot zijn woning geven via een chipkaart, zijn iPhone, een code of Bluetooth.

Er komt nog meer moois aan

Brice wacht vol ongeduld op de levering van enkele andere slimme producten. Zoals eentje waarmee hij de overgordijnen kan bedienen. Of een slimme geurverstuiver. Zodra er een interessante nieuwigheid op de markt verschijnt, bestelt hij ze.

Een slimme tip van Brice Le Blévennec

Waar je vooral op moet letten als je je woning slim(mer) wil maken? “Gebruik voor al je slimme apparaten dezelfde standaard (Google, Apple of Samsung). Op die manier vermijd je achteraf heel wat compatibiliteitsproblemen”. Behalve als je een passie voor technologie hebt zoals hij!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste trends inzake slimme producten en innovaties op het vlak van energie, isolatie en verwarming? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief Sweet & Smart Home.

Facebook Comments