Het ‘Internet of Things’ (IoT), dat zijn met elkaar verbonden objecten die informatie kunnen uitwisselen. De vele toepassingen van deze technologie kunnen u helpen uw bedrijf efficiënter te beheren.

In tal van gebieden en sectoren vinden we nu al concrete toepassingen: luchtvaart, automobielindustrie, spoorwegen, industriële en medische productie, energie, vastgoedbeheer, logistiek, Smart Cities, … Het kan gaan over het gebruik van sensoren om goederen te traceren voor voorraadbeheer in de logistieke sector. Of sensoren die informatie over voertuigen verzenden in de automobielsector.

Onderling verbonden tanks die de continuïteit van uw activiteiten waarborgen

Ook B-LEVEL’ED is een IoT-toepassing. Deze intelligente oplossing biedt u de mogelijkheid om sensoren te plaatsen op alle tanks van uw onderneming en zo op afstand hun niveau op verschillende locaties te monitoren via een online dashboard. U krijgt ook een automatische waarschuwing wanneer een drempel wordt overschreden die u vooraf had bepaald.

Zo kunt u de niveaus van de verschillende essentiële stoffen (stookolie, smeermiddel, regenwater, …) constant in de gaten houden om de goede werking van uw bedrijf te garanderen. Dat zorgt ervoor dat u nooit zonder een bepaalde grondstof of brandstof komt te zitten en verzekert de continuïteit van uw activiteiten.

Enkele concrete voorbeelden

U gebruikt stookolie voor bepaalde productieprocessen, voor noodgeneratoren of voor uw verwarming? Met B-LEVEL’ED kunt u er zeker van zijn dat uw productie niet onderbroken wordt, dat uw generatoren altijd klaar zijn om op te starten en dat u een verwarmingsstoring in het midden van de winter vermijdt. Baat u een garage uit? Dan geldt hetzelfde voor uw opslagtanks voor smeermiddelen.

Automatisering en digitalisering om de kosten van uw bedrijf te beheersen

De onderling verbonden tanks zorgen dus voor de continuïteit van uw bedrijfsactiviteiten, maar dankzij die technologie vermijdt u ook veel situaties die tot hoge uitgaven kunnen leiden. De kosten die gepaard gaan met kritieke situaties zijn vaak niet te onderschatten: tijdverlies, mogelijke productieverliezen, technische werkloosheid van het personeel of stilliggende productielijnen.

Bovendien kunt u met B-LEVEL’ED de rentabiliteit van uw bedrijf verhogen. De monitoring en analyses zorgen er bijvoorbeeld voor dat u het best mogelijke moment voor uw brandstofleveringen kunt bepalen en inplannen. Zo profiteert u van betere prijsvoorwaarden bij uw leveranciers. Dat geeft u ook de mogelijkheid om de prijzen te volgen en te bestellen tegen de beste prijs.

Welke niveaus kan uw bedrijf meten om zijn efficiëntie te verbeteren?

Elke sector heeft zijn eigen specifieke kenmerken, maar elk bedrijf, klein of groot, heeft een toepassing die in aanmerking komt.

Wilt u uw bedrijf meer digitaliseren en slimmer maken?

Facebook Comments