Isoleren, een slimme keuze.

Door goed te isoleren heb je steeds de juiste temperatuur in huis, minder last van lawaai en krijg je een positiever EPC certificaat. Daarnaast bespaar je elk jaar honderden euro's verwarmingskosten.

Beginnen met het dak, de muren of de vloer?

Elke vorm van isolatie heeft zijn voordelen.

Dakisolatie

Ook in een geïsoleerde woning kan het zijn dat 30% van de geproduceerde warmte verloren gaat via het dak. De reden daarvoor is een eenvoudig principe uit de fysica: warme lucht stijgt. Een doeltreffende warmte-isolerende barrière op dak en zolder is dus essentieel.

Vloerisolatie

Last van koude voeten? Dan is je vloer waarschijnlijk slecht geïsoleerd. De vloer is verantwoordelijk voor 15% van de warmteverliezen. Door je vloer goed te isoleren win je al snel 1 tot 3°C op je thermostaat.

Muurisolatie

Tot 25% van de warmte ontsnapt langs de buitenmuren. De impact van buitenmuren wordt vaak onderschat. Niet-geïsoleerde muren, die in de winter dus koud zijn, verplichten je om de verwarming hoger te zetten wat je meer kost!
Om dit te voorkomen kan je de muren via de spouw (spouwmuurisolatie), langs buiten of langs binnen isoleren.

Goed om te weten

Isoleren neemt maar een dag in beslag, je ziet er niets van, maar voelt onmiddellijk het effect op je verwarmingskosten.

e-book isolatie ipad electrabel

Gratis e-book over isolatie : tips en advies

Krijg een overzicht van de verschillende manieren om te isoleren, de bijhorende materiaalsoorten en de belangrijkste informatie met tips en advies.

Minerale wol, PUR, parels of nog iets anders?

Het meest geschikte materiaal hangt af van wat je isoleert alsook de mogelijkheden van je woning.

Minerale wol

De installateur injecteert glaswol- of rotswolvlokken. In de spouw vormen ze een compact geheel waarin lucht vast zit. De isolatielaag moet zo compact mogelijk gemaakt worden om de isolatiewaarde te verhogen en waterinfiltratie te vermijden.

PUR

PUR-schuim is het ideale product bij een smalle spouw. Het is een vloeibaar mengsel dat na het injecteren opzwelt tot een vast schuim.

EPS-parels

EPS-parels (geëxpandeerd polystyreen) worden samen met een bindmiddel in de spouw geblazen, waar ze een homogene massa vormen.

Goed om te weten

De lente en de zomer zijn een interessante periode om te isoleren, omdat het dan meestal droog is.

Krijg een gratis huisbezoek voor een volledige isolatie-analyse van je woning. Een isolatie-expert helpt je graag verder.