Customer Area

Warmtekrachtkoppeling

Heeft uw onderneming een grote behoefte aan zowel elektriciteit als warmte? Met een warmtekrachtkoppeling (WKK) kunt u een rendement behalen van ruim 85%

  • Vergt het industriële productieproces van uw bedrijf grote hoeveelheden elektriciteit en warmte? In dat geval is warmtekrachtkoppeling een uitstekende oplossing. Dankzij de gelijktijdige productie van elektriciteit en warmte bedraagt het energetische rendement van een WKK-installatie 85% of meer.

     

     

    Onze ervaring tot uw dienst

    ENGIE Electrabel heeft in België een geïnstalleerd WKK-vermogen van ruim 700 MW. Deze installaties bevinden zich grotendeels bij klanten met een belangrijke behoefte aan industriële warmte. Wij stellen onze ervaring inzake WWK-centrales tot uw dienst, door u te helpen bij de beslissing of u al dan niet baat hebt bij de bouw van een dergelijke installatie. Wij voeren haalbaarheidsstudies uit, gaande van bijstand bij de realisatie ervan tot het onderhoud en bijstand na de installatie. U kunt bovendien beslissen om zelf te investeren, om samen met ENGIE Electrabel te investeren of de volledige investering aan ENGIE Electrabel over te laten.