Customer Area

Waarom aardgas in veel gevallen het beste alternatief is?Aardgas is voor veel toepassingen het meest geschikte alternatief voor diesel en benzine.

VOOR HET MILIEU

Aardgaswagens hebben een goede ecoscore en stoten veel minder schadelijke stoffen uit dan diesel of benzine. 12% minder CO2 dan diesel, 27% minder dan benzine. Veel minder NOx en haast geen fijn stof.

VOOR UW PORTEMONNEE

Een aardgaswagen is nauwelijks duurder in aankoop dan een diesel. Maar aan de pomp kost aardgas wel 25% minder dan diesel. En dan hebben we het niet eens over de fiscale voordelen en het feit dat u geen inschrijvingstaks of verkeersbelasting betaald in Vlaanderen.

VOOR DE TOEKOMST VAN UW BEDRIJF

Tegen 2030 wil de Vlaamse Regering dat 25% van alle vrachtwagens op onze wegen op aardgas rijden.
Bedrijven die echter nu al voor CNG kiezen halen daar dikwijls een concurrentieel voordeel uit.

Samen realiseren we uw CNG-mobiliteitsproject

Wilt u een duurzaam mobiliteitsplan implementeren in uw bedrijf en kiezen voor een wagenpark op aardgas? Wij begeleiden u in drie stappen:

  • We bepalen samen uw voertuigbehoeften en analyseren hoe u uw operationele kosten kunt verminderen.
  • We helpen u als u een tankstation op uw bedrijfssite wilt installeren.
  • We bieden u een tankkaart voor een uitgebreid netwerk van CNG-stations en een facturatieservice.

Stuur mij vrijblijvend informatie over rijden op CNG

Waarom kiezen bedrijven voor aardgasvoertuigen ?

Thuisverpleegkundige Anissa Touzani

‘Opnieuw een dieselwagen kopen vond ik geen optie. Een elektrische wagen bleek niet de beste keuze voor mij. De actieradius was op het randje van wat ik nodig had en bovendien was de prijs een beetje boven mijn budget. Aardgas was wel een goed alternatief. Bovendien was CNG ook fiscaal zeer interessant en was de brandstofkost bijna een derde lager dan wat ik voordien verbruikte.’

Lees meer

Afvalintercommunale ILvA geeft het goede voorbeeld

ILvA zorgt voor de vuilnisinzameling in 15 steden en gemeenten in Zuid Oost-Vlaanderen. Dit CNG station bij ILvA biedt de intercommunale de mogelijkheid om stap per stap zijn vloot van voertuigen te vervangen door aardgasvoertuigen. Aardgas is niet alleen goedkoper aan de pomp maar door te rijden op CNG toont ILvA zijn engagement om zijn vuilnisinzameling op een milieuvriendelijke manier te doen, met ook minder geluidsoverlast.

Lees meer

Voor tuinbedrijf Eco-design past rijden op aardgas perfect bij de waarden van hun bedrijf

De ‘Eco’ in eco-design staat voor ecologisch. CEO Sven Peeters: ‘Het is onze verantwoordelijkheid om klanten in te lichten en te sturen in de richting van ecologische oplossing zoals een inheems plantsoen, regenwaterrecuperatie, waterdoorlatende verhardingen, minder tropisch hardhout, enz… Zelf doen we natuurlijk ook inspanningen. Als brandstof voor onze voertuigen schakelen we massaal over naar aardgas: 90% minder uitstoot en 30% minder verbruik.’

Lees meer