Customer Area

Wilt u een elektrische wagen kopen? Dan vindt u heel makkelijk alle informatie over de bestaande modellen, het vermogen van hun batterij en hun autonomie. Maar – en neem het van mij aan – u vindt niets of toch heel weinig over belangrijke punten waarmee u zeker rekening moet houden voor u een wagen koopt. Welke batterij, welk oplaadsysteem? Of wat is de impact op uw elektrische installatie? Allemaal factoren die u niet over het hoofd mag zien!
We maken u graag wegwijs in de wereld van de elektrische mobiliteit.

Waarom voor een elektrische wagen kiezen ?

VOOR HET MILIEU

Volledig elektrische wagens hebben de beste ecosore en stoten geen schadelijke stoffen uit. Ook de productie en de recyclage ervan is milieuvriendelijker dan bij wagens met een conventionele motor.

VOOR UW PORTEMONNEE

Een elektrische wagen mag voorlopig dan wel duurder zijn in aankoop, de fiscale voordelen en de lage brandstofkosten zorgen voor een positieve balans.

VOOR UW TOEKOMST

Elektrische wagens zijn de toekomst, daar is iedereen het over eens.
Een groen wagenpark is vandaag nog een concurrentieel voordeel, morgen is het een vanzelfsprekendheid.
Plug dus vandaag de toekomst in !

Kies een laadoplossing op maat van uw wagen(s) en uw bedrijf

We denken soms geheel onterecht dat een elektrische wagen pas na ettelijke uren is opgeladen. Bij het opladen van een elektrische wagen zijn echter verschillende factoren van belang. Houd dus zeker rekening met deze factoren wanneer u een elektrische wagen koopt. Zorg er ook voor dat ze passen bij het toekomstige gebruik van de wagen.

 

De laadoplossingen van ENGIE-Electrabel

Nexxtender Mobile

Vermogen: 3 kW
Oplaadsnelheid: tot 13 km/u

Voordeel:
Dit slimme toestel kan u overal mee naartoe nemen en je kan het gebruiken met een gewoon huishoudelijk stopcontact.

U hoeft niet altijd te investeren in een laadpaal. Alles hangt af van waarvoor u uw elektrische wagen zal gebruiken! Een laadpaal installeren is ook niet nuttig wanneer u beschikt over een hybride voertuig met een batterij met een kleine capaciteit. Maar hoe krijgt u de oplaadkosten van uw elektrische bedrijfswagen dan terugbetaald door uw werkgever?

Stuur mij een vrijblijvende offerte

Lees meer over de Nexxtender Mobile

Wallbox Nexxtender Base (enkel of dubbel stopcontact)

Vermogen: 22 kW
Communicatie: geen communicatie
Oplaadsnelheid: tot 100 km/u

De Nexxtender Base is een niet-intelligente, maar snelle laadoplossing. De wallbox kan een vermogen tot 22kW leveren maar kan ook afgesteld worden op lagere vermogens. Op die manier kan dit in vrijwel elke woning geplaatst worden en is de oplaadsnelheid optimaal voor het gekozen voertuig. Dit toestel is ook verkrijgbaar met een dubbel stopcontact zodat je aan hetzelfde apparaat tegelijkertijd twee wagens kan opladen.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

Lees meer over de Nexxtender Base

Wallbox Nexxtender Advance (enkel of dubbel stopcontact)

Vermogen: 7 tot 22 kW
Communicatie: 3G, LAN of wifi
Oplaadsnelheid: 40-100 km/u

De Nexxtender Advance behoort tot de meest geavanceerde laadoplossingen die er op dit ogenblik verkrijgbaar zijn op de markt.
Hij is aangepast aan de huidige en aan de toekomstige noden van elektrische of plugin-hybride wagens. Je kan alle laadbeurten beheren en opvolgen via de bijgeleverde toegang tot een persoonlijk webplatform.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

Lees meer over de Nexxtender Advance

Liever een laadpaal dan een wallbox ?

Voor wie niet meteen een muur in de buurt van de oplader heeft bestaat er uiteraard ook de mogelijkheid om een laadpaal te plaatsen. ENGIE Electrabel biedt twee types van laadpalen.

Een eenvoudige maar stevige paal uit aluminium waar de Nexxtender wordt opgebouwd.

Een laadpaal uit inox met een mooi design waarin de Nexxtender (enkel of dubbel stopcontact) wordt ingebouwd.

De voordelen van de ENGIE Electrabel-laadpalen

Bij ENGIE Electrabel kunt u voortaan terecht voor de aankoop van Nexxtender-oplaadpalen. Maar welke voordelen hebben deze palen?

Wij sommen er vier voor u op:

1. Modulesysteem: Uw behoeften evolueren en dus moet ook de laadpaal mee veranderen. Meer diensten nodig? Alleen het voorste deel van de paal wordt aangepast zodat u niet de volledige paal moet vervangen.

2. Load control: U kunt het vermogen van de laadpaal vanop afstand regelen (6, 20 of 30 ampère). Bovendien kunt u de paal combineren met een gebouwenbeheersysteem. Dat is uiteraard interessant omdat u de wagens zo op het best mogelijke moment kunt opladen. Bijvoorbeeld wanneer uw zonnepanelen te veel stroom produceren ...

3. Interactiviteit: U kunt zelf informatie invoeren via het aanraakscherm en zo bijvoorbeeld het oplaadtarief bepalen.

4. Contactloos betalen: De Nexxtender-laadpalen van ENGIE Electrabel beschikken over een betaalsysteem dat rechtstreeks verbonden is met Bancontact. Het enige wat u moet doen, is de Bancontact-app downloaden op uw smartphone en de QR-code van de paal scannen om te betalen.

5. Made in Belgium! De laadpalen werden in ons land ontwikkeld en geproduceerd door het bedrijf Powerdale uit Sint-Genesius-Rode.

 

Stuur mij een vrijblijvende offerte voor een laadoplossing

Welke elektrische auto’s, moto’s en fietsen zijn er momenteel op de markt?

Het aanbod aan elektrische wagens zal de komende maanden en jaren zeer snel evolueren. Ongeveer alle autoconstructeurs hebben zeer ambitieuze plannen op het vlak van elektrische voertuigen.

Op de website van ASBE (de Belgische sectie van het Europees AVERE-netwerk voor fabrikanten, toeleveranciers, invoerders en verdelers van elektrische voertuigen en toebehoren) vindt u steeds de meest actuele stand van zaken.

 

Welke elektrische auto’s, moto’s, scooters en fietsen zijn verkrijgbaar in België?

Waar vind ik een openbare laadpaal?

Het aantal openbare laadpalen stijgt zienderogen. In 2017 zijn er alleen in Vlaanderen al enkele duizenden nieuwe laadpunten voorzien. Er bestaan verschillende applicaties voor uw smartphone om een openbare laadpaal in uw buurt te vinden. (chargemap.com / plugshare.com)

Hebt u zelf een laadpaal die toegankelijk is voor het publiek dan kan u hem gratis toevoegen aan de lijst op de website van ASBE. Deze website biedt tegelijkertijd een mooi overzicht van de beschikbare laadpalen in ons land.

 

Waar vind ik een laadpaal in mijn buurt?

Waarom kiezen bedrijven voor elektrische voertuigen en voor de laadoplossingen van ENGIE Electrabel ?

ING

Bij de bank ING kwam de vraag om elektrische voertuigen op te nemen in de ‘car policy’ vanuit het personeel. De directie ging meteen op de vraag in en koos er zelf ook voor om elektrisch te gaan rijden. In de Brusselse hoofdzetel installeerde ENGIE Electrabel een aantal slimme laadoplossingen. ING liet een bekende grafitti kunstenaar zijn gangen gaan en het resultaat was zeer geslaagd !

Bekijk de video

SWIFT

Het wagenpark van Swift telt al 25 elektrische en 33 hybride wagens en zal in de komende jaren nog verder uitbreiden. Er werden 40 laadpalen van ENGIE Electrabel geïnstalleerd op de bedrijfssite.
Maar zoveel wagens tegelijkertijd opladen kan een serieuze impact hebben op de elektriciteitsfactuur…

Lees hoe SWIFT en ENGIE Electrabel deze uitdaging aanpakten

ALD Automotive

ALD Automotive is de nummer 1 op de Belgische leasingmarkt. Natuurlijk krijgen ook zij steeds meer vragen van hun klanten om elektrische bedrijfswagens te leasen. ALD Automotive koos voor ENGIE Electrabel als partner om hun klanten een totaaloplossing te kunnen bieden.

Lees hier waarom het leasen van een elektrische auto nooit makkelijker was dan nu