Customer Area

Zonnepanelen voor bedrijven

U wilt met uw bedrijf de energie van de zon benutten met zonnepanelen? Samen zorgen we voor een optimaal rendement met een doorgedreven controle. Verder sommen we kort alle voordelen op van zonnepanelen in uw bedrijf. ENGIE Electrabel kan u begeleiden bij uw fotovoltaïsche projecten. We zijn al meer dan 10 jaar actief in deze sector en realiseerden met onze partners meer dan 100 installaties in België.

 

Installatie van zonnepanelen op uw bedrijf

 

U overweegt de installatie van zonnepanelen? Wij begeleiden u bij uw zonnepanelen projecten van meer dan 10 kWp, van bij de studiefase tot aan de oplevering van uw installatie en de aankoop van de energie die op het distributienet wordt geïnjecteerd.

We bieden twee formules aan om uw project te realiseren:

Uw voordelen

  • Wij informeren u over alle nodige administratieve stappen (installatieattest, groenestroomcertificaten, investeringssubsidies, enz.).
  • U krijgt bijstand voor de aansluiting op het distributienet.
  • Wij kopen de geïnjecteerde elektriciteit op het distributienet aan die u niet lokaal verbruikt op uw bedrijfssite
  • Na een jaar beoordelen we de rentabiliteit en de werking van uw installatie
  • Benut de ruime ervaring van de Groep ENGIE op het vlak van fotovoltaïsche energie. Alleen al in België werden er reeds meerdere honderden installaties gerealiseerd.
 

PV CHECK Up: een doorgedreven controle voor bestaande zonnepanelen garandeert een optimaal rendement

 

Enkele jaren geleden koos u al het pad van groene energie en investeerde uw bedrijf in een fotovoltaïsche installatie. Uw businessplan ging toen uit van een vooropgesteld rendement. Zorgt uw installatie vandaag nog voor deze voorspelde winst of knabbelen slijtage en technische problemen aan uw opbrengst?

Met de Check-up PV van ENGIE Electrabel krijgt u een duidelijk zicht op de staat van uw installatie en de eventuele maatregelen die nodig zijn om uw opbrengsten en de levensduur te optimaliserenen gelijktijdig de veiligheid van uw installatie te controleren.

Uw voordelen

  • een optimaal rendement van uw fotovoltaïsche installatie in lijn met uw business plan
  • uw installatie blijft in topvorm voor een langere levensduur
  • verhoogde veiligheid: voorkomen van kortsluitingen, brand, loskomende panelen…
  • mogelijke uitvoering van de verbeteringen

Raadpleeg de brochure Check-up PV voor meer informatie over deze dienst , bekijk de video.