Customer Area

Windenergie

Hernieuwbare energie produceren door windkracht

Streeft uw onderneming naar duurzame ontwikkeling? Denkt u hierbij aan elektriciteitsproductie via windenergie? ENGIE stelt u twee groene oplossingen voor in functie van uw energiebehoefte en beschikbare oppervlakte. U heeft de keuze tussen grote en kleine windmolens. Hiervoor kan u een beroep doen op de competentie en knowhow die wij hebben verworven in eerdere projecten. Wij begeleiden u doorheen het hele traject, gaande van de haalbaarheids- en rendementsstudie, vergunnings- en subsidieaanvraag tot de installatie, aansluiting en het onderhoud van uw installatie.

Grote windmolens

De grote windmolens leveren een vermogen van 2 tot 5 MW. De rotor heeft een diameter van ongeveer 100 meter en de mast kan 100 tot 125 meter hoog zijn. Een windturbine heeft een levensduur van 20 jaar.

ENGIE investeert in de ontwikkeling van windenergie, zowel onshore (op land) als offshore (op zee). U kunt ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en uitbreiding van ons windturbinepark en geniet daarbij de volgende voordelen:

  • Een financieel voordeel: u ontvangt huurgeld, want ENGIE Electrabel wordt huurder van het terrein waarop de windturbine wordt geplaatst
  • Een energetisch voordeel: zodra de installatie klaar is, profiteert u tegen een voordelige prijs van lokaal geproduceerde groene energie
  • Een commercieel voordeel: u toont uw duurzaam engagement dankzij de installatie van de turbine op uw bedrijfsterrein

Kleine windmolens

U kunt ook zelf groene energie produceren. Hiervoor biedt ENGIE, in samenwerking met Belgische fabrikant Fairwind, kleine windmolens aan. Deze kleine maar krachtige windmolens met een verticale as, bieden de ideale oplossing voor bedrijven die jaarlijks tussen 30 en 500 MWh verbruiken.

Met de installatie van een kleine windmolen, geniet u van volgende voordelen:

  • Een financieel voordeel: u bespaart jaarlijks 10 tot 30% op uw energiefactuur
  • Een commercieel voordeel: u kiest voor een milieuvriendelijke oplossing en toont hiermee uw duurzaam engagement.
Lees meer