Customer Area

ENGIE Electrabel installeert drie CarPlugs bij Brucargo voor DHL

28 maart 2013
ENGIE Electrabel installeert drie CarPlugs bij Brucargo voor DHL

Op 22 maart laatstleden huldigde DHL Global Forwarding België haar volledig nieuwe logistieke centrum op de Brusselse luchthaven in. Een centrum dat werd ontwikkeld met respect voor het milieu, wat ook het inzetten van ecologische technologieën inhoudt, waaronder de drie CarPlug-oplaadinstallaties van ENGIE Electrabel voor elektrische voertuigen.

ENGIE Electrabel installeert drie CarPlugs bij Brucargo voor DHL

De groene mobiliteit stimuleren, is een van de 10 engagementen die werden aangegaan in 2008 door ENGIE Electrabel, in het kader van het plan ‘Samen voor minder CO2’.

Op 22 maart 2013 huldigde DHL Global Forwarding België haar nieuwe logistieke centrum bij Brucargo in. De onderneming, die een volledig dienstenaanbod heeft voor lucht- en maritiem vrachtvervoer, naast multimodale transportoplossingen, investeerde 27 miljoen euro in deze site met een oppervlakte van 54 000 m2, waarvan 23 000 m2 opslagplaats. Er zullen driehonderd personen worden tewerkgesteld.

Gelegen in een regio die strategisch heel belangrijk is voor de transportonderneming, beantwoordt dit centrum aan de meest strikte veiligheidsnormen, maar ook aan de ecologische normen opgenomen in het Go Green-plan, op punt gesteld door Deutsche Post DHL, wereldleider op vlak van logistiek en moederbedrijf van DHL Global Forwarding.

DHL Global Forwarding België heeft dus besloten om groene technologieën in te zetten op haar nieuwe site, zoals waterrecuperatie en het opnemen van elektrische voertuigen in de bedrijfsvloot. De oplaadbare 100% elektrische of hybride voertuigen bieden immers een echte mogelijkheid om de CO2-uitstoot en de operationele kosten van de vloot te verminderen: de verbruikskosten liggen tot driemaal lager dan die voor voertuigen op benzine of diesel en ook de onderhoudskosten zijn minder hoog.

ENGIE Electrabel moedigt van haar kant ondernemingen aan om zich uit te rusten met elektrische voertuigen en om de groene mobiliteit te stimuleren. Het is zelfs een van de 10 engagementen die we aangingen in 2008, in het kader van het plan ‘Samen voor minder CO2. Daarom ontwikkelden wij ENGIE Electrabel CarPlug, een snel en veilig laadsysteem voor elektrische voertuigen.

Het was dus logisch dat ENGIE Electrabel en DHL Global Forwarding België de handen in elkaar sloegen: op 22 maart 2013 huldigde het transportbedrijf niet enkel het nieuwe logistieke centrum in, maar ook de drie ENGIE Electrabel CarPlug-laadpunten geïnstalleerd op de parking.

Dankzij het CarPlug-systeem kunnen de elektrische voertuigen voortaan makkelijk en veilig worden opgeladen, dankzij een stopcontact dat werd ontworpen om overladen te voorkomen, maar ook dankzij de bediening vanop afstand: een waarschuwing per sms of e-mail geeft het einde of de onderbreking van de oplaadbeurt aan. Bovendien zorgt een intelligent beheersysteem voor de opvolging van het verbruik van heel de bedrijfsvloot.

Meer informatie over het CarPlug-systeem.