Energiedesk

Wat met het energiecontract bij echtscheiding?

Als de wegen van twee mensen uit elkaar lopen, moet er een hoop administratie in orde gebracht worden. We maken je stap per stap wegwijs wat er moet gebeuren voor het energiecontract.

 

Wat met het energiecontract bij echtscheiding?

Je blijft in het huis wonen en het energiecontract staat op jouw naam?

 

In principe kan het energiecontract bij echtscheiding gewoon doorlopen wanneer die op de naam staat van diegene die in het huis blijft.  In de meeste gevallen proberen beide partijen echter een correcte financiële afhandeling te regelen i.v.m. de gemaakte kosten voor energie.

Je blijft in het huis wonen, maar het huidige energiecontract staat niet op jouw naam?

 

In principe kan je het energiecontract bij echtscheiding gewoon overzetten op een andere naam. Dit is aan te raden wanneer er goeie onderlinge regelingen zijn i.v.m. de kosten.

Had de persoon die het huis verlaat recht op een sociaal tarief? Dan vervalt dat recht op het sociaal tarief.  In dit geval dien je ons te bellen op het nummer 078 35 33 33.

Wat met het energiecontract bij echtscheiding?
Wat met het energiecontract bij echtscheiding?

Niemand blijft in het huis wonen vanaf het moment van de feitelijke scheiding?

 

Op het moment dat je de huurovereenkomst beëindigt, of het huis verlaat, neem je de meterstanden op. Dit gebeurt best met een energieovernamedocument dat ook ondertekend wordt door de volgende huurder of de eigenaar (indien nog geen huurder gekend). Zo is er nadien nooit discussie mogelijk. Dit document hoef je niet op te sturen, maar dient als eventueel bewijs mocht er later een geschil zijn. Dit energieovernamedocument kan je terug vinden op de website van de gewestelijke regulatoren : www.vreg.be / www.cwape.be / www.brugel.be

De datum en meterstanden die op dit document vermeld staan, worden gebruikt om een slotfactuur op te maken voor de gezamenlijke periode. De reeds betaalde tussentijdse bedragen worden uiteraard verrekend. Deze slotfactuur dient nog voldaan te worden. Contacteer ons daarna op 078 35 33 33 om het contract definitief af te sluiten.