Energiedesk

Gaat u bouwen of verbouwen? Reken voor uw energie op ons!

 

Bouwen of verbouwen, er komt veel bij kijken. Ook voor uw energie. Welk energiecontract past het best bij u en uw nieuwe woning? Wat met de aansluitingen op het elektriciteits of aardgasnet? We helpen graag bij de verschillende stappen.

 

Bouwen: uw nieuwe aansluiting regelen  

Stap 1: Uw aanvraag bij de distributienetbeheerder

De distributienetbeheerder voert alle werken uit aan het aardgas- en elektriciteitsnetwerk. U kunt uw aanvraag voor een nieuwe aansluiting indienen via de website van uw distributienetbeheerder of telefonisch.

Indien u uw distributienetbeheerder niet kent, u kunt deze opzoeken via de volgende links:

  • Wallonië
  • Vlaanderen
  • Brussel Sibelga is de enige distributienetbeheerder voor elektriciteit en gas voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Tip: Indien u weinig kennis heeft van het type meter dat u wenst, het vermogen, of andere technische zaken, dan raden we u aan om de aanvraag in samenspraak met uw elektricien of gasinstallateur in te dienen. Kent u geen installateur? Doe een beroep op een van de 2600 Erkend ENGIE Electrabel Partners.

Stap 2: De offerte en EAN-codes

De distributienetbeheerder bezorgt u een prijsofferte voor de uitvoering van de werken. Hij bezorgt u ook de EAN-code(s) van uw nieuwe meter(s). De EAN-code is een reeks van 18 cijfers waarmee uw meter geïdentificeerd kan worden.
Als u de offerte van de distributienetbeheerder aanvaardt en betaalt, dan zal hij u contacteren en een afspraak maken voor de uitvoering van de werken.

Stap 3: Uw energiecontract

Met de EAN-code(s), die u kreeg van de  distributienetbeheerder, kunt u een energiecontract aanvragen bij ENGIE Electrabel. Dit kan online via deze webpagina. Of u kunt ook bellen naar de Energielijn 078 35 33 33.

Tip: Het is belangrijk dat u een energiecontract afgesloten hebt voordat de werken door uw distributienetbeheerder uitgevoerd worden. U kunt dit best zo snel mogelijk doen na het ontvangen van de EAN-code(s).

Stap 4: De uitvoering van de werken

Uw distributienetbeheerder komt uw nieuwe meter(s) plaatsen.

Indien uw binneninstallatie (aardgasketel of elektriciteitsinstallatie) al geplaatst is door uw aardgasinstallateur of elektricien en gekeurd is, kan de distributienetbeheerder de meter meteen ook openen.

Indien uw binneninstallatie nog niet geplaatst is, neem dan contact op met uw aardgasinstallateur of elektricien. En maak na de plaatsing van de binneninstallatie opnieuw een afspraak met uw distributienetbeheerder om uw meter(s) te openen.

Verbouwen  

Wilt u een bijkomende meter openen, overschakelen van stookolie naar aardgas of een tweevoudige uurmeter voor elektriciteit? Doorloop daarvoor het bovenstaande stappenplan!

Hier vindt u nog wat tips die u helpen om energie te besparen!