Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen een vaste en variabele energieprijs?

  Kies je voor een vaste prijs, dan kies je voor stabiliteit. Wanneer je jouw contract ondertekent, wordt de gecommuniceerde energieprijs vastgelegd voor de hele duur van je contract. Je afrekening is dus gebaseerd op een energieprijs die je op voorhand al kent.

  Kies je voor een variabele prijs, dan volgt je energieprijs de schommelingen van de energieprijzen op de markten (stijgend of dalend). Je afrekening is dus gebaseerd op een energieprijs die niet van in het begin is gekend.

  Goed om weten:

  • De vaste of variabele energieprijs maakt slechts een deel van de totale factuur uit. De rest (netwerkkosten en taksen en heffingen) hangt niet af van ENGIE Electrabel. Meer info over de samenstelling van de factuur kan je hier lezen.
  • Bij beide formules betaal je een maandelijks forfaitair bedrag via tussentijdse facturen. Enkel je afrekening wordt beïnvloed door de prijsformule die je hebt gekozen.
 • Hoe groen is de groene energie van ENGIE Electrabel?

  Onze groene energie wordt gecertificeerd als ‘Groene elektriciteit van België’ door een onafhankelijk organisme (Vinçotte). Met onze 100% groene Belgische elektriciteit ben je dus zeker dat elke kWh die je verbruikt, wordt geproduceerd in België vanuit hernieuwbare energiebronnen (biomassa, wind, water en zon).

 • Kan ik mijn prijs berekenen als ik mijn energieverbruik niet ken?

  Ja. Wanneer je een prijssimulatie maakt op onze website, heb je de keuze om je energieverbruik in te geven aan de hand van je laatste verbruiksfactuur, of om een schatting te maken: via enkele vragen over jouw type woning, isolatie en gezinssamenstelling kunnen we een goede indicatie van jouw energieverbruik maken.

Bij ons zit je goed

78 %oproepen binnen 1 minuut beantwoord
5sterren klantenservice
96 %van de problemen wordt meteen aangepakt
84 %een specialist contacteert je binnen de 2 werkdagen
Jef Sels

@Ilse_Electrabel Thanks! Klantvriendelijk zoals altijd, Electrabel delivers ;-)

Veilig, betrouwbaar en transparant

Bekijk online onze prijsfiches, algemene en bijzondere voorwaarden.

Prijzen en voorwaarden

Wij ondertekenden het akkoord dat de consument beschermt.

ENGIE Electrabel steunt het consumentenakkoord van de FOD Economie. Dit betekent dat wij garanderen om op een transparante en betrouwbare manier te communiceren met onze nieuwe en bestaande klanten.

Bereken je prijs ook via de onafhankelijke tariefsimulator van de gewestelijke regulatoren.

Vlaanderen: website van de VREG

Brussel: website van Brugel

Wallonië: website van de CWaPE


*Opgelet, deze simulatoren zijn exclusief promoties en andere voordelen.