Energiedesk

Vaste of geïndexeerde prijs?

Twijfelt u tussen een vaste en een geïndexeerde prijs?

Wilt u een neutraal advies?

Praat erover in ons webcafé.

Er wordt over gepraat in het webcafé

De punten hieronder helpen u
om vlot uw keuze te maken.

 • De verschillen:

  1. Kiest u voor een vaste prijs Uw vaste energieprijs betreft enkel de ENGIE Electrabel-energieprijs voor elektriciteit (exclusief Bijdrage Hernieuwbare Energie en, in voorkomend geval, Bijdrage Warmtekrachtkoppeling) en/of aardgas. De vaste energieprijs betreft niet de Netwerkkosten en de Toeslagen die u transparant worden doorgerekend. Voor elektriciteit worden de Bijdrage Hernieuwbare Energie en, in voorkomend geval, de Bijdrage Warmtekrachtkoppeling, afzonderlijk aangerekend op de factuur. Voor aardgas zijn de tarieven voor het gebruik van het transportnet al in de energieprijs inbegrepen.?
   Dan kiest u voor stabiliteit: wanneer u uw contract ondertekent, wordt de gecommuniceerde energieprijs vastgelegd voor de hele duur van uw contract. Uw afrekening is dus gebaseerd op een energieprijs die u op voorhand al kent en die de hele duur van uw contract onveranderd blijft.

   Ons aanbod met vaste prijs

  2. Kiest u voor een geïndexeerde prijs?
   Dan volgt uw energieprijs de schommelingen van de energieprijzen op de markten (stijgend of dalend). Uw afrekening is dus gebaseerd op een energieprijs die niet van in het begin is gekend: voor deze prijs wordt het gewogen gemiddelde genomen van onze trimestriële indexatieparameters tussen twee afrekeningen in (gewogen volgens uw verbruikte volume).

   Ons aanbod met geïndexeerde prijs

   

 • De gelijkenissen:

  1. Bij ENGIE Electrabel profiteert u steeds van een aantrekkelijke prijs, welke formule u ook kiest. Aan u de keuze welke formule het beste bij u past.
  2. De vaste of geïndexeerde energieprijs maakt slechts een deel van de totale factuur uit. De rest (netwerkkosten en toeslagen) hangt niet af van ENGIE Electrabel. Dit staat klaar en duidelijk op uw factuur.
  3. Bij beide formules betaalt u een maandelijks forfaitair bedrag via tussentijdse facturen. Enkel uw afrekening wordt beïnvloed door de prijsformule die u hebt gekozen.

   

 • Is een geïndexeerde prijs voordeliger dan een vaste prijs?

  Wat de meest voordelige keuze is, hangt af van de evolutie van de markt, die per definitie constant verandert. De energieprijzen stijgen en dalen het hele jaar door. De beste keuze is dus de keuze die het beste past bij uw verbruiksprofiel, met name wat het nemen van risico's betreft.

   

Kies de prijs die het best bij u past

Vergelijk ons energieaanbod en bereken uw prijs online.

Bereken hier uw prijs online