Energiedesk

Groene energie

Met het oog op duurzame ontwikkeling verhogen wij permanent onze productiecapaciteit
vanuit hernieuwbare energiebronnen.

 • Verantwoord produceren en verbruiken

  Groene energie is een echt engagement voor ENGIE Electrabel, de grootste producent van groene energie in België.

  Momenteel hebben ongeveer 500 000 gezinnen gekozen voor de 100% groene, 100% Belgische energie van ENGIE Electrabel. Met ons aanbod Green hebben onze milieubewuste klanten toegang tot een energiebron die de natuur respecteert. Wij engageren ons om te blijven investeren in hernieuwbare energie, zodat tegen 2015 een miljoen Belgische gezinnen van deze ecologische oplossing kan profiteren.

  Energie-Verte-groene
 • Waarom ‘groene’ energie?

  Groene energie komt voort uit milieuvriendelijke bronnen. De hernieuwbare energiebronnen waaruit groene energie wordt geproduceerd, vertonen drie belangrijke eigenschappen:

  • Ze zijn CO2 neutraal.
  • Ze bevorderen het gebruik van natuurlijke bronnen.
  • Ze zijn onuitputtelijk, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen (zoals petroleum).

  Deze eigenschappen maken groene energie dé ideale oplossing om de
  energie-uitdaging en de strijd tegen de klimaatopwarming aan te gaan. Wie kiest voor groene energie, denkt aan de toekomst van onze planeet.

  Energie-Verte-groene
 • Onze hernieuwbare energiebronnen

  De groene energie van ENGIE Electrabel komt voornamelijk uit deze hernieuwbare energiebronnen:

  Biomassa: biomassacentrales gebruiken organische stoffen (bijvoorbeeld hout) als brandstof. ENGIE Electrabel beschikt over drie biomassacentrales in België en produceert 85% van haar groene stroom op basis van deze energiebron.

  Wind: windturbines zetten windenergie om in elektriciteit. Wij beheren achttien windmolenparken in België die elk jaar 35 000 gezinnen van elektriciteit kunnen voorzien.

  Water: waterkrachtcentrales zetten waterkracht om in elektrische energie. Wij beschikken over tien waterkrachtcentrales in België en over meer dan 100 in heel Europa.

  Zon: fotovoltaïsche panelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Wij zijn over heel de lijn aanwezig, van bij het concept en de productie van fotovoltaïsche cellen tot aan de installatie van zonnepanelen bij industriële klanten.

  Energie-Verte-groene
 • Gegarandeerd groene energie

  Hoe bent u zeker dat wij groene energie produceren? Onze groene energie wordt gecertificeerd als ‘Groene elektriciteit van België’ door een onafhankelijk organisme (Vinçotte).

  Met ons aanbod Green bent u dus zeker dat voor elke kWh die u verbruikt, er evenveel wordt geproduceerd in België vanuit hernieuwbare energiebronnen.

  Energie-Verte-groene

Naar een groenere wereld

Met de Energy Manager beheert u uw verbruik, 24u/24, 7d/7. Op basis van uw persoonlijke situatie krijgt u advies op maat, en stelt u uw persoonlijke actieplan op.

Meer weten over Energy Manager