Hoe kan ik de Verspillingschecker gebruiken?

De Verspillingschecker is een handige tool om je huishoudtoestellen in de gaten te houden. Activeer hem in 3 stappen.

1. Update boxx en de boxx app

Je kan de Verspillingschecker alleen gebruiken op de geüpdatete versies van boxx en de boxx app.

Kijk bij Downloads op boxx en in de app. Als je daar een nieuwe download ziet, is het altijd een goed idee om die uit te voeren.

Voor de Verspillingschecker heb je op boxx versie 4.13 of hoger nodig en in de app versie 3.35 of hoger.

2. Vul je persoonlijk profiel op boxx in

UP-klanten kunnen deze stap overslaan, de installateur heeft jullie profiel al ingevuld op boxx.

Andere klanten moeten dit profiel zelf invullen op hun boxx. Ga daarvoor naar Menu en kies Profiel. Om je profiel te vervolledigen heb je deze informatie nodig:

1. Type woning
  2. Bouwjaar
  3. Oppervlakte
  4. Samenstelling van je gezin

Die gegevens gebruiken we om een juiste inschatting te maken van je verbruik en mogelijke verspilling van jouw apparaten.

3. Open de Verspillingschecker

Je vindt de Verspillingschecker in de boxx app. Open het menu door rechtsboven op de drie streepjes te tikken en kies dan Verspillingschecker.

We leggen je daar eerst kort uit wat de Verspillingschecker juist doet en daarna laten we je nog even je gegevens controleren.

Als alle informatie in orde is, kan je de Verspillingschecker nu gebruiken. Hij heeft tussen de 15 dagen en 3 maanden nodig om nauwkeurig het verbruik van je toestellen te kunnen herkennen. Dat hangt een beetje af van hoe je de huishoudtoestellen gebruikt.