Hoe kan ik een echtscheiding doorgeven?

We maken je stap per stap wegwijs wat er moet gebeuren voor het energiecontract.

Je blijft in het huis wonen?
 
Als het energiecontract op jouw naam staat, kan je het in principe gewoon laten doorlopen. Weet wel dat er nog een jaarafrekening volgt (waarop we je effectieve energieverbruik afrekenen met de voorschotten die je al betaald had). Je maakt best goeie afspraken of deze afrekening onderling verrekend wordt of niet. ENGIE komt hier niet in tussen.

Als je liever een correcte, financiële afhandeling hebt van de energiekosten, of als het energiecontract nog niet op jouw naamstaat, dan gaan we een nieuw contract voor je opmaken.
Neem op de dag van de feitelijke scheiding de meterstanden op. Dit gebeurt best met een energie-overnamedocument dat ook ondertekend wordt door de persoon die het huis verlaat. Zo is er nadien nooit discussie mogelijk. Dit document hoef je niet op te sturen, maar dient als eventueel bewijs mocht er later een geschil zijn. Dit energie-overnamedocument kan je terug vinden via deze link.

Wij zullen een slotfactuur opmaken op het bestaande klantnummer aan de hand van de doorgegeven meterstanden. Je verbruik op je nieuwe contract start met de meterstanden op de dag van de feitelijke scheiding.

Contacteer ons via chat of telefoon om je nieuwe contract in orde te maken.

Niemand blijft in het huis wonen vanaf het moment van de feitelijke scheiding?
 

Op het moment dat je de huurovereenkomst beëindigt, of het huis verlaat, neem je de meterstanden op. Dit gebeurt best met een energie-overnamedocument dat ook ondertekend wordt door de volgende huurder of de eigenaar (indien nog geen huurder gekend). Zo is er nadien nooit discussie mogelijk. Dit document hoef je niet op te sturen, maar dient als eventueel bewijs mocht er later een geschil zijn.  Dit energie-overnamedocument kan je terug vinden via deze link.

De datum en meterstanden die op dit document vermeld staan, worden gebruikt om een slotfactuur op te maken voor de gezamenlijke periode. De reeds betaalde tussentijdse bedragen worden uiteraard verrekend. Deze slotfactuur dient nog voldaan te worden.

Een slotfactuur aanvragen