×

Hoe lees ik mijn meterstanden af op een budgetmeter?

Een budgetmeter aflezen doe je als volgt:

Budgetmeter Elektriciteit
Op een budgetmeter voor elektriciteit met een enkelvoudig tarief druk je 4 keer op de blauwe knop. Op het digitale scherm zie je dan je meterstand. Voor een tweevoudige meter druk je eerst 7 keer op de blauwe knop om de meterstand voor piekverbruik te zien. Daarna druk je nog 2 keer op de blauwe knop en dan zie je de meterstand voor dalverbruik. Heb je ook een aparte budgetmeter voor exclusief nachtverbruik? Druk 5 keer op de blauwe knop.

Budgetmeter Aardgas
Op een budgetmeter voor aardgas druk je langzaam een aantal keer op de grijze knop tot je rechts op het digitale scherm m3 ziet. Het cijfer dat je dan ziet, is de meterstand voor gas.