Hoe controleer en herstel ik de wifiverbinding van boxx?

Valt het internet in huis even weg? Dat is geen probleem voor je boxx. Maar als de verbinding voor een langere tijd wegvalt, mist het toestel updates en andere belangrijke informatie. Hieronder lees je hoe je de verbinding controleert en eventueel herstelt.

Stap 1: test je wifinetwerk

• Probeer verbinding te maken met je netwerk via een ander toestel, zoals je computer of smartphone. Lukt dat? Ga dan naar stap 2.
  • Anders reset je de router: trek de stekker uit, wacht 20 seconden, plug de stekker weer in en laat de router opstarten. Probeer daarna opnieuw verbinding te maken.

Werkt je wifinetwerk na deze stappen nog steeds niet zoals het hoort? Bekijk dan de handleiding van je router of contacteer je internetprovider.

Stap 2: verbind je boxx

• Navigeer op je boxx naar ‘Menu > Instellingen > Internet’ en tik op het potloodje naast ‘Draadloos netwerk’.
  • Kies de naam van je wifinetwerk in de netwerklijst van boxx. Die naam kreeg je van je provider of maakte je zelf aan.
  • Vul het wachtwoord van je draadloze netwerk in, net zoals je dat zou doen om je smartphone te verbinden met het internet.

Kan je geen verbinding maken? Bekijk dan de vaakst voorkomende problemen hieronder.

Stap 3: los verbindingsproblemen op

• De naam van je netwerk verschijnt niet op boxx
    Verborgen netwerken verschijnen niet in de netwerklijst van boxx. Kies dan op je scherm voor ‘Verborgen netwerk’ en voer de naam van je netwerk manueel in.

Heb je geen verborgen netwerk? Dan staat je router misschien ingesteld op de 5 GHz-frequentie. Pas dit aan naar 2,4 GHz zodat boxx je netwerk kan herkennen.

• Je wachtwoord is te lang en/of complex
    boxx kan geen verbinding maken met lange wachtwoorden zoals ‘x8EklEp?u7iU$oE=ie5!#q0uMiUfrIa&’. Stel dan een eenvoudiger wachtwoord in voor je draadloze netwerk.

Denk eraan om dat nieuwe wachtwoord ook in te voeren op al je toestellen die verbonden waren met je netwerk.

• Je wifisignaal is te zwak
    Staat je boxx ver weg van je router of zijn er obstakels zoals betonnen muren of vloeren? Dan versterk je het signaal het best met een wifirepeater.

Veelgestelde vragen