Hoe kan ik een overlijden melden?

Je hebt iemand dierbaar verloren en moet als nabestaande een hoop administratie in orde brengen. We maken je stap per stap wegwijs wat er moet gebeuren voor het energiecontract.

Je blijft als partner/nabestaande in het huis wonen?

In dit geval loopt het bestaande energiecontract gewoon door. Als het energiecontract op naam van de overledene staat, dan kan je dit op jouw naam laten zetten.

Je neemt als nabestaande de administratie over, maar er zal (voorlopig) niemand meer in het huis wonen?

In dit geval zal het energiecontract van de overledene voorlopig blijven bestaan op zijn/haar naam, maar moet jij als nabestaande alle informatie en documenten ontvangen voor de administratieve opvolging.

Het contract zelf wordt dus niet op een andere naam gezet, maar wel de contactgegevens voor het sturen van facturen/berichten.

Contacteer ons hiervoor via chat of telefoon.

Er komt iemand anders in het huis wonen?

In dit geval zal het energiecontract van de overledene afgesloten worden en neemt de nieuwe bewoner een nieuw energiecontract op zijn/haar naam. Op het moment dat de nieuwe bewoner in het huis komt, neem je de meterstanden op. Dit gebeurt best met een energieovernamedocument dat ook ondertekend wordt door de nieuwe bewoner. Zo is er nadien nooit discussie mogelijk. Dit document hoef je niet op te sturen, maar dient als eventueel bewijs mocht er later een geschil zijn. Dit energie-overnamedocument kan je terug vinden via deze link.

De datum en meterstanden die op dit document vermeld staan, worden gebruikt om een slotfactuur op te maken op het contract van de overledene. De reeds betaalde tussentijdse bedragen worden uiteraard verrekend. Deze slotfactuur dient nog voldaan te worden.

De administratie van de overledene wordt tijdelijk overgenomen door een notaris/sociale dienst?

Als er in afwachting van een verkoop of verhuur een notaris/sociale dienst aangesteld werd om de betalingen te regelen, contacteer ons dan van zodra je weet welk kantoor/welke notaris deze taak op zich zal nemen.

Contacteer ons hiervoor via chat of telefoon.