ENGIE Electrabel
Energiezuinig in de keuken

Energiezuinig in de keuken

Bent u zaakvoerder van een hotel, restaurant of brasserie? Dan weet u dat er in uw keuken heel wat energie verbruikt wordt.

Niet alleen kookt u dagelijks, ook uw koelinstallaties voor voeding en drank verbruiken energie. We geven u enkele tips om het energieverbruik in uw keuken te optimaliseren.

  • Niet alleen om hygiënische redenen maar ook voor de goede werking en een minimaal verbruik is reiniging en regelmatig onderhoud noodzakelijk.

    Meer info
  • Koelkasten werken het best in een koele droge ruimte. Als de condensator aan de achterkant zit, kunt u ze beter niet inbouwen of tegen een muur hangen.

    Meer info
  • Stel de temperatuur van uw koelkast in op 4°C, behalve als bepaalde voedingsmiddelen 2°C nodig hebben. Uw diepvriezer hoeft ook nooit lager dan -18°C te koelen.

    Meer info
  • Met het kijkglas met vochtindicatie kunt u zien of uw koelinstallatie goed functioneert.

    Meer info