ENGIE Electrabel
Efficiënt ventileren

Efficiënt ventileren

Uw hotel, restaurant of café moet aangenaam zijn voor uw klanten. Net daarom is een goede ventilatie belangrijk. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw ventilatie niet te veel energie verbruikt? We geven u enkele praktische tips.

  • Als u het luchtdebiet zo veel mogelijk aanpast aan uw behoeften, dan kunt u veel besparen op het energieverbruik van uw ventilatie. Uw ventilatiebehoeften kunnen overdag immers sterk variëren en het is helemaal niet nodig om uw ventilatie de hele dag op volle kracht te laten draaien.

    Meer info
  • U kunt tot 15% elektriciteit besparen als u hoogrendementsventilatoren gebruikt (gelijkstroommotoren zijn daarbij het zuinigst). Daarnaast kunt u nog eens tot 30% op het verbruik besparen als u het toerental van uw ventilator elektronisch regelt.

  • De lucht in de verbruikszaal van uw restaurant of taverne wordt weinig vervuild. U kunt daarom de extractielucht ervan geheel of gedeeltelijk hergebruiken als toevoerlucht voor de keuken.
    De lucht uit de keuken en het sanitair daarentegen kan niet hergebruikt worden, maar kan wel dienen als warmtebron. Er zijn verschillende manieren om de warmte ervan te recupereren.

    Meer info