ENGIE Electrabel
Bespaar op uw centrale verwarming-ind

Besparen op centrale verwarming

Wanneer u een vrij beroep uitoefent, is de centrale verwarming verantwoordelijk voor een groot deel van uw energieverbruik. Met een paar energiebesparende investeringen en doordachte aanpassingen kunt u echter uw factuur aanzienlijk lichter maken, met behoud van het comfort voor uw patiënten of klanten.

 • Een ketel die groter en krachtiger is dan nodig, zal minder lang branden en dus grotere stilstandsverliezen boeken. Als u aan een nieuwe verwarmingsinstallatie toe bent, dan raden we condensatieketels aan.

  Meer info
 • Als uw ketel nog in goede staat is, kunt u in sommige gevallen uw huidige brander vervangen om het rendement van uw verwarmingsketel te verhogen.

  Meer info
 • Verlies geen warmte langs uw leidingen en kranen. Per meter niet-geïsoleerde leiding verliest u maar liefst 60 W aan energie. Isoleer daarom uw leidingen en kranen.

  Meer info
 • Als u de temperatuur van uw verwarmingswater afstemt op de buitentemperatuur, dan verliest u minder warmte.

 • Hoort u een borrelend geluid in de radiatoren? Blijft een van uw radiatoren steeds koud? Of wordt slechts een deel van uw radiator warm? Dan is de kans groot dat er lucht in uw radiatoren zit.

  Meer info
 • Bouw uw radiatoren niet in. Als u de verwarmingselementen afdekt blijft de warmte in de behuizing gevangen zitten of ontsnapt ze door de gevelmuur. U verliest zo veel warmte en verspilt energie.

 • Stem de temperatuur van uw verwarming af op zowel de buitentemperatuur, alsook op interne factoren (vb. het aantal aanwezige medewerkers of klanten). Programmeer uw verwarming zo dat ze tijdens de nacht, vakantieperiodes en afwezigheden niet onnodig draait. Zo bespaart u veel op uw verwarmingskosten.

  Meer info