Customer Area

Vaste of geïndexeerde prijs?

De punten hieronder helpen u
om vlot uw keuze te maken

 • De verschillen:

  1. Kiest u voor een vaste prijs Uw vaste energieprijs  betreft enkel de ENGIE Electrabel-energieprijs voor elektriciteit (exclusief Bijdrage  Hernieuwbare Energie en, in voorkomend geval, Bijdrage Warmtekrachtkoppeling)  en/of aardgas. De vaste energieprijs betreft niet de Netwerkkosten en de  Toeslagen, die u transparant worden doorgerekend. Voor elektriciteit worden de  Bijdrage Hernieuwbare Energie en, in voorkomend geval, de Bijdrage  Warmtekrachtkoppeling, afzonderlijk aangerekend op de factuur. Voor aardgas  zijn de tarieven voor het gebruik van het transportnet reeds in de energieprijs  inbegrepen?
   Dan kiest u voor stabiliteit: wanneer u uw contract ondertekent, wordt de gecommuniceerde energieprijs vastgelegd voor de gehele duur van uw contract. Uw jaarlijkse factuur is dus gebaseerd op een energieprijs die u op voorhand al kent. En die de hele duur van uw contract onveranderd blijft.

   Ons aanbod met vaste prijs

  2. Kiest u voor een geïndexeerde prijs?
   Dan volgt uw energieprijs de schommelingen van de energieprijzen op de markten (stijgend of dalend). Uw afrekening is dus gebaseerd op een energieprijs die niet van in het begin is gekend: voor deze prijs wordt het gewogen gemiddelde genomen van onze trimestriële indexatieparameters tussen twee jaarfacturen in (gewogen volgens uw verbruikte volume).
 • Gelijkenissen :

  • Bij ENGIE Electrabel profiteert u steeds van een aantrekkelijke prijs, welke formule u ook kiest. Aan u de keuze welke formule het beste bij u past.
  • De vaste of geïndexeerde energieprijs maakt slechts een deel van de totale factuur uit. De rest, netwerkkosten en toeslagen, hangt niet af van ENGIE Electrabel. Dit staat klaar en duidelijk op uw factuur.
  • Bij beide formules betaalt u een maandelijks forfaitair bedrag via tussentijdse facturen. Enkel de jaarfactuur wordt beïnvloed door de prijsformule die u gekozen hebt.  
 • Is een geïndexeerde prijs voordeliger dan een vaste prijs?

  Wat de meest voordelige keuze is, hangt af van de evolutie van de markt, die per definitie constant verandert. De energieprijzen stijgen en dalen het hele jaar door. De beste keuze is dus de keuze die het beste past bij uw verbruiksprofiel, met name wat het nemen van risico's betreft.

Kies de prijs die het beste bij u past

Vergelijk ons energieaanbod en bereken uw prijs online.

Bereken uw prijs