Customer Area

Groene energie

Met het oog op duurzame ontwikkeling verhogen wij permanent onze productiecapaciteit
vanuit hernieuwbare bronnen.

 • Duurzaam produceren en verbruiken

  Groene energie is een echt engagement voor ENGIE Electrabel. Met het oog op duurzame ontwikkeling investeren wij actief in onze productiecapaciteit uit hernieuwbare energiebronnen.

  Niet te verwonderen dus dat ENGIE Electrabel, met een capaciteit van 460 MW, in België de grootste producent is van 100% gecertificeerd groene energie. Tegen 2015 zal dit zelfs meer dan 600 MW zijn. Dit komt overeen met de levering van groene energie aan een miljoen Belgische gezinnen.

  Energie Verte
 • Groene energie en andere voordelen

  Met het aanbod green bent u er zeker van dat wij energie produceren uit 100% hernieuwbare energiebronnen. Ecologisch verantwoord dus!

  Energie Verte
 • Ecologische, onuitputtelijke energiebronnen

  De groene energie komt voort uit hernieuwbare energiebronnen die geen impact hebben op het milieu. Deze energiebronnen vertonen drie belangrijke eigenschappen:

  • Ze stoten geen C02 uit.
  • Ze bevorderen het gebruik van natuurlijke bronnen.
  • Zij zijn onuitputtelijk, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen (zoals petroleum).

  ENGIE Electrabel en ENGIE bezitten centrales die met hernieuwbare energiebronnen werken in België, Nederland, Frankrijk, Portugal, Italië en Polen. Alleen al in België staan er een dertigtal installaties verspreid over het hele land. En er komen er nog meer bij.

  Energie Verte
 • Onze hernieuwbare energiebronnen

  Vandaag komt onze energie voornamelijk voort uit biomassa, windkracht, waterkracht en zonlicht.

  • De biomassacentrales gebruiken organische stoffen (zoals hout) als brandstof. Ongeveer 85% van onze groene energie komt voor uit deze CO2-neutrale energiebron. Als Europees leider op dit gebied, zal ENGIE Electrabel binnenkort tot 500 MW kunnen halen uit haar biomassacentrales. ENGIE Electrabel is daarin een echte pionier. Dat bewijst niet alleen de steenkoolcentrale van Awirs, die voor 100% op biomassa draait, maar ook het feit dat een systeem ontwikkeld wordt dat de duurzaamheid van biomassa controleert.
  • Windenergie is een belangrijke groeipool. De Belgische windmolenparken (met een capaciteit van 80 MW) leveren nu al elk jaar stroom aan 35 000 gezinnen. Binnenkort komt daar nog een windmolenpark bij langs de E40-snelweg en twee in de Noordzee. Over de hele lijn bezitten ENGIE Electrabel en ENGIE meer dan 500 windturbines in Europa.
  • Waterkrachtcentrales zetten waterkracht om in elektrische stroom. Samen met ENGIE is ENGIE Electrabel een van de belangrijkste Europese producenten van elektriciteit uit waterkracht. ENGIE Electrabel beheert meer dan 100 waterkracht-centrales in heel Europa.
  • Sinds 2008 behoren ook installaties op zonne-energie tot het productiepark van ENGIE Electrabel en ENGIE. ENGIE Electrabel is over heel de productielijn aanwezig, van bij het concept en de productie van fotovoltaïsche cellen tot aan de installatie van de panelen. Deze installaties worden voornamelijk geplaatst op de industriële terreinen van onze klanten. Wij bouwen momenteel het grootste Europese station op zonne-energie (250 000 fotovoltaïsche panelen) in de Franse gemeente Curbans.
  Energie Verte

Engageer u voor een duurzame ontwikkeling

Hou uw energieverbruik perfect onder controle, maand na maand.

Meer weten over Energy Manager