Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Wat kozen zij?

Voor het eerst een warmtepomp laten plaatsen kan wat afschrikken. Waar moet je rekening mee houden? Hoe maak je de juiste keuze? Welke kosten zijn er?

 

 

 

 

Hybride warmtepomp

In 2005 betrok ons gezin een prachtige woning in Kortenberg. Bij de bouw kozen we bewust voor de beste isolatie, en dat heeft ons huis door de jaren heen heerlijk comfortabel gehouden. Toch wilden we meer doen voor het milieu én voor onze portemonnee.

Met een jaarlijks gasverbruik van 29 931 kWh en een warmteverlies van 14,9 kW beseften we dat het tijd was om te innoveren. We wilden graag overstappen naar een duurzame oplossing, maar het volledig dekken van onze warmtevraag met een warmtepomp alleen was een uitdaging. Daarom besloten we voor een hybride aanpak te gaan.

De combinatie van een nieuwe lucht-water warmtepomp van 12 kW en onze bestaande condensatieketel om al onze verwarmingsbehoeften te dekken.

Dit systeem stelt ons in staat om in de eerste plaats de goedkoopste energiebron te gebruiken (vaak elektriciteit).

Onze condensatieketel is een ondersteuning bij zeer koude temperaturen.

Dankzij deze verandering hebben we het EPC van ons huis verbeterd.

De warmtepomp is niet luidruchtig.

 We hebben een premie ontvangen voor de installatie van onze warmtepomp.

Nog meer groene energie! 

Ons volgende doel? Zonnepanelen op ons dak leggen om onze energieafhankelijkheid van het net verder te verminderen. Met een warmtepomp gaat ons elektriciteitsverbruik omhoog, maar zonnepanelen maken de terugverdientijd korter.  

 

Van verouderd naar uitstekend verwarmd

Robin en Elisabeth Wood koesteren hun pittoreske houten bungalow in de buurt van de Kalmthoutse heide sinds 1989. Hun 100m² woning heeft een ruime open leefruimte van 45m², waarin hun woonkamer, eetkamer en open keuken zijn ondergebracht. Met twee kamers, waaronder een hobbyruimte, is dit huis hun toevluchtsoord. De bungalow onderging renovaties in 2016 omdat het er 's winters behoorlijk koud was. De woning is voorzien van ramen met hoogrendementsbeglazing en het dak is goed geïsoleerd.


In de begindagen van hun huis waren er geen gasleidingen beschikbaar in hun straat. Daarom kozen ze destijds voor verwarming met 2 accumulatiekachels, goed voor 12 kW vermogen. Daarnaast maakten ze gebruik van elektrische verwarming in de badkamer en hobbykamer. Na 30 jaar dienst waren hun accumulatiekachels echter toe aan vervanging, en het was tijd voor een zuinigere oplossing.

Een lucht-luchtwarmtepomp met een totaal vermogen van 11 kW.

3 strak ontworpen binnenunits, twee voor de woon-/eetkamer en één voor de hobbykamer.

2 buitenunits.

Het comfort om hun huis te verwarmen of te koelen zoals ze willen, zelfs op afstand via een app.

Dankzij een seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt (COP) van ongeveer 3, produceert elke kilowattuur elektriciteit nu 3 kW aan warmte, in plaats van 1 kW met opslagverwarming.

Robin en Elisabeth Wood ervaren nu het comfort van een geavanceerde verwarmingstechnologie. Net zoals hen, kan je samen met ENGE, je huis transformeren naar een oase van warmte en efficiëntie. 

 

Een duurzame warmtepomp die ons vertrouwen verdient!

Onze renovatieplannen brachten ons op zoek naar een energie-efficiënte en duurzame oplossing voor onze warmtebehoeften. Het was tijd om afscheid te nemen van onze oude mazoutketel en te kiezen voor een milieuvriendelijk alternatief. Dat is waar ENGIE's warmtepomp in beeld kwam.


Met een jaarlijks verbruik van 26.600 kWh en een warmteverlies van 12 kW, wisten we dat we een betrouwbare en krachtige verwarmingsoplossing nodig hadden. Ons warmwaterverbruik van 250L was ook een belangrijke factor voor ons gezin. Ons huis is uitgerust met radiatoren in plaats van vloerverwarming, en deze kunnen opwarmen tot 55°C.

Een lucht-water warmtepomp met een elektrische weerstand van 5,4 kW voor een comfortabele warmte, zelfs bij zeer koud weer.

Een oplossing voor het verwarmen van het huis én het leveren van warm water voor sanitair gebruik.

Een eenheid in de wasruimte.

Een eenheid in de tuin.